Lămâia: 7 utilizări pe care nu ți le-ai fi imaginat

DCMedical Team |
Data publicării:
Efectele benefice ale sucului de lămâie. Foto: Pixabay
Efectele benefice ale sucului de lămâie. Foto: Pixabay

Lămâia este destul de frecvent utilizată la gătit, însă iată o listă cu alte întrebuințări.

Despre utilizările multiple ale lămâilor s-a mai scris, însă iată o listă cu noi întrebuințări la care cu greu s-ar gând cineva.

Curățarea cuptorului cu microunde

Folosiți o lămâie pentru a curăța cuptorul cu microunde murdar cu grăsime. Umpleți un castron cu apă și adăugați sucul și coaja unei lămâi. Încălziți acest amestec timp de patru minute și apoi folosiți apa caldă cu lămâie pentru a curăța cuptorul cu microunde în interior.

Albirea unghiilor

Este o problemă obișnuită pentru femei: unghiile își schimbă culoarea datorită folosirii prea mult a ojei. Nu arată foarte frumos! Din fericire, există un truc simplu pentru a vă readuce unghiile la culoarea normală (după ce ați scos oja, desigur).Tăiați o lămâie în două și folosiți-o pentru a vă freca unghiile. Acestea vor arăta bine din nou, după aceea!

Eliminarea insectelor

Multe insecte, cum ar fi țânțarii și furnicile, resping lămâile. Astfel, ca să scăpați de insecte, se amestecă împreună sucul de lămâie cu puțină apă, se toarnă într-o sticlă de pulverizare și se pulverizează amestecul în mai multe locuri din jurul casei. Insectele vor dispărea!

Detox cu lămâie

S-au scris multe despre beneficiile pentru sănătate ale consumului unui pahar de apă caldă cu lămâie în fiecare dimineață. Se spune că ajută la constipație, previne halitoza, dezintoxică ficatul și face pielea să strălucească. Sună cu siguranță că merită încercat! În plus, este și plăcută la gust!

Curățarea unui tocător

Adesea folosim tocătorul pentru a tăia carne și legume. Din păcate, acesta poate rămâne îmbibat cu unele mirosuri rele, chiar și după curățare. Cu toate acestea, o lămâie vă poate ajuta. Frecați o jumătate de lămâie peste tocător și veți elimina bacteriile de acolo, astfel veți scăpa și de mirosuri.

Exfoliant cu lămâie și sare

Un exfoliant pentru față poate face pielea să strălucească și să se asigure că celulele moarte ale pielii sunt îndepărtate. Cine nu și-ar dori asta, după câteva luni de iarnă gri și mohorâtă? Dar exfoliantele pentru față sunt destul de scumpe. Din fericire, este foarte ușor să-ți faci propriul scrub. Un beneficiu suplimentar: nu conține ingrediente iritante, cum ar fi parfumuri și parabeni. Ai nevoie de: 200 de grame de sare de mare, 250 ml de ulei (de măsline, nucă de cocos sau migdale) și 30 ml de suc de lămâie. Adăugați treptat uleiul în sare până când pare un scrub. Apoi amestecați și sucul de lămâie. Puneți amestecul într-un borcan și-l folosiți la nevoie.

Scăpați de mirosurile urâte

De multe ori după ce gătim o masă gustoasă cu ceapă, usturoi sau pește, mâinile noastre păstrează mirosul puternic al acestor alimente. Lămâia ne poate ajuta! Frecați sucul de lămâie pe mâini și mirosurile urâte vor dispărea. Asigurați-vă că nu aveți răni mici pe mâini, deoarece vă va ustura destul de rău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel