Măști purtate în timpul exercițiilor: ce efect au

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Copiii sunt obligați să poarte măști în școli. Foto: Pixabay
Copiii sunt obligați să poarte măști în școli. Foto: Pixabay

Subiectul măștilor purtate în timpul exercițiilor fizice este unul intens dezbătut în această perioadă, având în vedere că elevii sunt obligați să poarte masca pe față la școală, deci și în timpul orelor de sport. Iată un studiu care lămurește ce efect are masca purtată, chiar în timpul exercițiilor fizice.

Mulți oameni evită să poarte măști de față atunci când fac exerciții fizice sau în săli de sport închise, deoarece se simt inconfortabil. O altă îngrijorare este că măștile îngreunează respirația și că respirația cantităților mai mari de dioxid de carbon pe care o persoană expiră atunci când face exerciții ar putea duce la niveluri mai ridicate de dioxid de carbon în sânge.
Cu toate acestea, un studiu publicat online de Jurnalul Internațional de Cercetări de Mediu și Sănătate Publică, nu a găsit dovezi care să susțină niciuna dintre aceste griji, notează Harvard Medical School. Cercetătorii au cerut oamenilor sănătoși și activi să efectueze exerciții de ciclism până la epuizare de trei ori. Pentru fiecare antrenament sau exerciții, au purtat fie o mască chirurgicală, fie o mască de pânză, fie nu au purtat nici o mască. Cercetătorii nu au descoperit modificări semnificative ale aportului de oxigen sau ale nivelului de dioxid de carbon din sânge, indiferent dacă participanții la studiu au purtat sau nu mască de față în timp ce făceau exercițiile. De asemenea, măștile nu au dus la creșterea ritmului cardiac și nici nu au grăbit oboseala.
Deși măștile faciale pot să nu fie confortabile, ele pot proteja împotriva COVID-19 și nu vor interfera cu eforturile dvs. de a vă menține în formă în timpul pandemiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel