Medicament pentru cancer, SUCCES colosal împotriva SARS-COV-2. Precizie de 96%

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:

Un medicament folosit la tratarea cancerului ar putea combate coronavirusul. 

Anunțul a fost făcut de spitalul Ichilov din capitala Tel Aviv, Israel, ai cărui specialişti au publicat, vineri, 5 februarie, rezultatele testelor preliminare derulate în cazul unui nou medicament anti-COVID-19, scrie presa locală

Medicamentul, numit EXO-CD24, conceput iniţial pentru tratarea cancerului, a fost dezvoltat de profesorul Nadir Arber, care activează la Centrul Integrat pentru Prevenţia Cancerului din cadrul spitalului menţionat.

Produsul a fost administrat pacienţilor infectaţi cu COVID-19, aflaţi în stare gravă sau moderată, şi a dat rezultate pozitive în 96% din cazuri.

Potrivit medicilor, EXO-CD24 nu este scump şi trebuie administrat pacienţilor o dată pe zi.

Din 30 de pacienţi trataţi cu acest produs, 29 au prezentat ameliorări în următoarele două zile şi au fost externaţi din spital după trei până la cinci zile de la începerea tratamentului.

Cel de-al treizecilea pacient s-a recuperat, la rândul său, după tratament doar că în cazul acestuia au fost necesare câteva zile în plus.

"Se bazează pe exosomi pe care corpul îi eliberează din membrana celulară și îi folosește pentru comunicarea intercelulară. Îmbogățim exosomii cu proteina 24CD, despre care se știe că joacă un rol important în reglarea sistemului imunitar", potrivit directorului prof. Arber.

Fostul coordonator al coronavirusului din Iisrael, Prof. Ronni Gamzu, a salutat această descoperire ca fiind „excelentă”, spunând că îl va ajuta personal pe prof. Arber să obțină aprobarea Ministerului Sănătății pentru a testa medicamentele pe un grup mai mare de pacienți. 

Nu este clar dacă medicamentul este la fel de eficient împotriva tulpinilor recente, care provin din Marea Britanie, Africa de Sud și Brazilia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel