Ministerul Sănătății reacționează. Scandalul flyerelor anti-vaccin

Dana Lascu / 05 sep 2018 / 15:54

Pe paginile de socializare au devenit virale mai multe mesaje în care erau prezentate flyere antivaccinare care sunt distribuite prin țară și ai căror autori au falsificat, de fapt, un afiș promovat de Ministerul Sănătății, Organizația Mondiale a Sănătății și Unicef. Ministerul Sănătății a reacționat imediat.

„Vaccinurile utilizate în România sunt sigure și eficace, fiind verificate după cele mai înalte standarde de calitate existente în lume", spune, ferm, ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Ministerul Sănătății se delimitează ferm de campania de dezinformare și manipulare referitoare la ineficiența și riscurile vaccinării, apărută în spațiul public, pe rețelele de socializare sau prin materiale tipărite, distribuite în zone aglomerate sau în cutiile poștale.

„Facem mențiunea că autorii campaniei inițiate împotriva vaccinării utilizează fără aprobarea Ministerului Sănătății sau al partenerilor săi identitatea vizuală a campaniei precum însemnele oficiale ale instituțiilor partenere, iar materialele conțin informații false care pot induce în eroare părinții și pot pune în pericol sănătatea populației", se arată în mesajul oficial al Ministerului.

Vor luă măsuri contra autorilor

„Condamn gestul iresponsabil al celor care recurg la astfel de modalități iresponsabile de dezinformare, cu consecințe grave pentru sănătatea populației. Am însă, convingerea că populația nu poate fi păcălită cu astfel de tertipuri și voi continua să fac tot ce îmi stă în putere pentru ca părinții să fie informați corect, astfel încât să ia cea mai bună decizie, de a-și vaccina copiii și de a le asigura astfel o viață sănătoasă. Vom face demersurile legale necesare pentru ca cei reponsabili să răspundă pentru faptele lor, ce pun în pericol sănătatea publică", a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Autorii afișului fals vor fi însă destul de greu de găsit. Pe fițuică figurează adresa unui site al unui asociații, teroretic formată din părinți care ar fi preocupați „de problematica vaccinării, pentru sănătatea și viitorul mai bun al copiilor noștri”. Site-ul abundă în informații despre fitoterapie și homepatie, dar acuzele aduse vaccinurilor nu sunt asumate de niciun nume. 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.23
YesMy