Nefrita lupică, tratament revoluționar

Bogdan Cotigă |
Data publicării:
tratament
tratament

Un studiu recent arată că pentru pacienții cu nefrita lupică acută ar fi eficient un tratament de inducție cu voclosporin (un nou inhibitor de calcineurina) plus mofetil micofenolat (Cellcept) alaturi de corticosteroizi orali.

Studiul a fost creat în vederea evaluarii vitezei de remisie în cazul adăugarii de voclosporină la tratamentul standard. "S-a facut acest lucru în cazul unei expuneri concomitente reduse la steroizi, acesta fiind un aspect foarte important al studiului," a precizat dr Pendergraft.

Toți cei 265 pacienti au primit 2 g de mofetil micofenolat plus doze mici de corticosteroizi orali (≤10 mg/zi). În plus, pacienții din grupul cu doze scăzute au primit în plus 23.7 mg de voclosporină de două ori pe zi, iar pacienții cu doze mari, 39.5 mg de voclosporină de două ori pe zi.

Rezultatul preliminar a fost remisia completă la 24 săptămâni, dar studiul va continua până la 48 săptămâni, cand se vor evalua din nou aceleași obiective. Pe perioada primelor 24 săptămâni de studiu nu a fost permisă administrarea de medicație de salvare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel