Nefrita lupică, tratament revoluționar

Bogdan Cotigă / 07 aug 2018 / 20:39
tratament
tratament

Un studiu recent arată că pentru pacienții cu nefrita lupică acută ar fi eficient un tratament de inducție cu voclosporin (un nou inhibitor de calcineurina) plus mofetil micofenolat (Cellcept) alaturi de corticosteroizi orali.

Studiul a fost creat în vederea evaluarii vitezei de remisie în cazul adăugarii de voclosporină la tratamentul standard. "S-a facut acest lucru în cazul unei expuneri concomitente reduse la steroizi, acesta fiind un aspect foarte important al studiului," a precizat dr Pendergraft.

Toți cei 265 pacienti au primit 2 g de mofetil micofenolat plus doze mici de corticosteroizi orali (≤10 mg/zi). În plus, pacienții din grupul cu doze scăzute au primit în plus 23.7 mg de voclosporină de două ori pe zi, iar pacienții cu doze mari, 39.5 mg de voclosporină de două ori pe zi.

Rezultatul preliminar a fost remisia completă la 24 săptămâni, dar studiul va continua până la 48 săptămâni, cand se vor evalua din nou aceleași obiective. Pe perioada primelor 24 săptămâni de studiu nu a fost permisă administrarea de medicație de salvare.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy