Nelu Tătaru: Încă nu suntem aproape de a avea un vaccin împotriva COVID-19; Când ar putea ajunge medicamentul Remdesivir în România

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vaccin   FOTO: pixabay
Vaccin FOTO: pixabay

Ministrul Sănătății spune că nu suntem foarte aproape de vaccinul care ar putea stabiliza virusul, dar, în curând, am putea avea medicamentul Remdesivir în țară.

"Încă nu suntem aproape de a avea un vaccin împotriva COVID-19. Acest vaccin impune o stabilizare a virusului. Trebuie să aibă o perioadă de studiu, de testare pe persoane sănătoase și după această perioadă să-l putem procura și să-l putem utiliza în întreaga masă", a spus Tătaru la Sinteza Zilei, de la Antena 3.

În ceea ce privește medicamentul inovativ american Remdesivir, care a avut rezultate eficiențe în mai multe țări, Nelu Tătaru spune că ar putea fi folosit și în România cam într-o lună.

"Am urmărit și noi studiul din SUA. Urmărim ca Remdesivir să fie acreditat în SUA, apoi să intre în comunitatea europeană și să-l putem prelua și noi. Răspunsul la tratament e unul pozitiv și unul care promite. În acest moment noi suntem într-o relație în care avem o discuție cu cei care fac acest studiu. În măsura în care acest studiu este omologat, în putem aduce în comunitatea europeană și apoi și la noi. Să sperăm ca într-o lună", a afirmat Nelu Tătaru la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel