Nelu Tătaru: Încă nu suntem aproape de a avea un vaccin împotriva COVID-19; Când ar putea ajunge medicamentul Remdesivir în România

Adisa Codruț / 21 apr 2020 / 22:14
Vaccin   FOTO: pixabay
Vaccin FOTO: pixabay

Ministrul Sănătății spune că nu suntem foarte aproape de vaccinul care ar putea stabiliza virusul, dar, în curând, am putea avea medicamentul Remdesivir în țară.

"Încă nu suntem aproape de a avea un vaccin împotriva COVID-19. Acest vaccin impune o stabilizare a virusului. Trebuie să aibă o perioadă de studiu, de testare pe persoane sănătoase și după această perioadă să-l putem procura și să-l putem utiliza în întreaga masă", a spus Tătaru la Sinteza Zilei, de la Antena 3.

În ceea ce privește medicamentul inovativ american Remdesivir, care a avut rezultate eficiențe în mai multe țări, Nelu Tătaru spune că ar putea fi folosit și în România cam într-o lună.

"Am urmărit și noi studiul din SUA. Urmărim ca Remdesivir să fie acreditat în SUA, apoi să intre în comunitatea europeană și să-l putem prelua și noi. Răspunsul la tratament e unul pozitiv și unul care promite. În acest moment noi suntem într-o relație în care avem o discuție cu cei care fac acest studiu. În măsura în care acest studiu este omologat, în putem aduce în comunitatea europeană și apoi și la noi. Să sperăm ca într-o lună", a afirmat Nelu Tătaru la Antena 3.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy