Neregulile din Centrul unde bolnavilor psihici li se dădeau resturi de mâncare

Adisa Codruț |
Data publicării:
Salon de spital    FOTO: pexels.com
Salon de spital FOTO: pexels.com

Mai multe nereguli au fost descoperite la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Plătărești, din județul Călărași, în urma unui control al Ministerului Sănătății.

Nereguli, centru, Călărași. ”Urmare a imaginilor difuzate în spațiul public, la solicitarea echipei de conducere a Ministerului Sănătății, inspectorii sanitari din cadrul DSP Călărași au efectuat un control la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Plătărești, jud. Călărași, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași”, astfel începe un comunicat al Ministerului Sănătății

Neregulile descoperite de inspectorii sanitari vizează atât asigurarea în Centru a condițiilor igienico-sanitare, cât și a alimentației. Neregulile pe scurt:

* spațiile de cazare ale beneficiarilor și sălile ocupaționale sunt supraaglomerate

* cadrele medicale nu colectează corect și nu etichetează recipientele pentru deșeurile medicale periculoase, rezultate din activitatea medicală

* meniul este prezentat zilnic la distribuirea alimentelor fără a exista un meniu săptămânal avizat de cadrele medicale de specialitate.

”Au fost verificate meniurile distribuite în perioada 03-10.01.2020 și s-a constatat că felurile de mâncare au combinații necorespunzătoare hiperglucidice, nu există salate la mesele principale și se asigură foarte puține fructe, cantitatea de proteină animală este insuficientă, majoritatea felurilor de mâncare fiind compuse din legume. Aprovizionarea cu apă se realizează dintr-o sursă proprie pentru care nu există încheiat un contract de monitorizare a calității apei distribuită”, se mai precizează în comunicat.

Inspectorii sanitari au sancționat angajații Centrului cu amenzi în valoare de 7.600 lei și au stabilit un plan de măsuri care trebuie urmat. O echipă a inspectorilor DSP continuă azi controlul și va verifica o serie de documente care se află la DGASPC Călărași. Reprezentanții Ministerului Sănătății mai amintesc că rezultatele finale ale acțiunii de control se vor comunica ulterior și se vor stabili dacă se mai impun și alte măsuri suplimentare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel