O femeie cu COVID-19 intubată de o lună a născut un copil care nu e infectat cu coronavirus

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Bebeluș
Bebeluș

O femeie bolnavă de COVID-19, care este intubată de o lună, a născut prin cezariană un bebeluș care nu este infectat cu coronavirus.

Nou-născutul a venit pe lume într-un spital COVID din localitatea Cona, provincia italiană Ferrara, iar starea mamei sale, în vârstă de 35 de ani este în continuare gravă. Bebelușul, care s-a născut prin cezariană, este deocamdată la terapie intensivă, pentru că mama sa a fost tratată cu mai multe medicamente, dar el nu a luat virusul.

Bebelușul a fost botezat Rayt – „ploaie binecuvântată” -  și este primul copil născut în spitalul respectiv dintr-o femeie intubată în terapie intensivă.

Soțul femeii spune că toată familia a fost infectată, inclusiv socrii și cumnatul, ceilalți doi copii ai familiei, de 6 și 2 ani. Micuții au fost asimptomatici. 

„Este un bebeluș frumos, 2 kilograme și 200 de grame, un adevărat cadou din cer”, spune, mândru, tatăl său.

Ceilalți doi copii ai familiei au fost spitalizați o perioadă la Pediatrie și apoi, datorită asistenților sociali, au fost duși la un hotel suport COVID. Tatăl lor li s-a alăturat în urmă cu câteva zile, după ce s-a vindecat, iar acum s-au întors cu toții acasă, notează Antena 3. 

„Medicii au fost foarte buni. Au așteptat ca bebelușul, prematur, să se nască în siguranță, prin cezariană. În acest fel, soția mea poate fi tratată și cu medicamente mai puternice”, spune bărbatul, pe nume Radouani Ben Zouin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel