Oficiali OMS: Omicron n-ar trebui calificat drept ”ușor”

Adisa Codruț |
Data publicării:
Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS
Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS

Oficialii OMS susțin că tulpina Omicron nu ar trebui văzută drept ”ușoară” sau ”blândă”, deși e mai puțin severă decât Delta.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, susține că Omicron nu ar trebui clasificată drept ”ușoară”, deși pare a fi mai puțin severă decât varianta Delta, deoarece ”Omicron spitalizează oameni și ucide oameni”. Oficialul a mai declarat, într-un briefing de presă, că sunt enorm de multe noi îmbolnăviri:

”De fapt, tsunami-ul de cazuri este atât de uriaș și rapid încât copleșește sistemele de sănătate din întreaga lume. (...) Cifrele raportate nu reflectă întârzierile de testare în preajma sărbătorilor, numărul de autotestări pozitive neînregistrate și sistemele de supraveghere împovărate care ratează cazuri în întreaga lume”.

Potrivit directorului OMS, spitalele devin supraaglomerate și lipsite de personal, ceea ce duce la decese nu numai din cauza COVID-19, ci și la alte boli și injecții în care pacienții nu pot primi îngrijiri la timp. Oficialii OMS îi încurajează pe liderii mondiali să sprijine campaniile de vaccinare a 70% dintre oameni din fiecare țară până la jumătatea anului 2022 și să se asigure că teste fiabile și tratamente inovatoare sunt disponibile în toate țările. 

”Inechitatea vaccinurilor este un ucigaș al oamenilor și al locurilor de muncă și subminează redresarea economică globală. (...) Alpha, Beta, Delta, Gamma și Omicron reflectă faptul că, în parte, din cauza ratelor scăzute de vaccinare, am creat condițiile perfecte pentru apariția unor variante de virus”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus, arată webmd.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel