OMS: Beneficiile alăptării depășesc toate riscurile potențiale de transmitere a bolii COVID-19

Adisa Codruț |
Data publicării:
Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS
Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS

Beneficiile alăptării depășesc riscurile de transmitere a maladiei COVID-19 de la mamă la nou-născut, a declarat dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul Organizației Mondială a Sănătății (OMS).

„OMS a studiat minuțios riscurile de transmitere a maladiei COVID-19 de la mamă la nou-născut în timpul alăptării. Știm că cei mici prezintă un risc relativ scăzut în fața acestei boli, dar sunt foarte expuși la alte boli și afecțiuni care pot fi prevenite prin alăptare”, a declarat directorul general al OMS, dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, la conferința de presă susținută vineri de la Geneva. 

„Pe baza dovezilor existente, recomandarea OMS este că beneficiile alăptării depășesc toate riscurile potențiale de transmitere”, a adăugat acesta.

Drept urmare, „mamele suspecte sau confirmate cu noul coronavirus trebuie să fie încurajate să înceapă sau să continue alăptarea și nu trebuie să fie separate de bebelușii lor, decât în cazul în care mama are simptome foarte severe”, a subliniat directorul OMS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel