OMS, noi norme în privința zgomotului. Eolienele, în categoria factorilor de risc

Vlad Manolache |
Data actualizării: | Data publicării:

OMS a publicat noile norme cu privire la zgomot. Turbinele eoliene pot cauza probleme.

Generatoarele turbinelor eoliene pot să cauzeze probleme de sănătate persoanelor care sunt expuse la niveluri excesive de zgomot, potrivit noilor norme pentru Europa publicate miercuri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), informează DPA.

Expunerea la zgomotele produse de turbinele eoliene nu ar trebui să depăşească 45 de decibeli în timpul zilei, afirmă experţii OMS în noul regulament, creat în numele Uniunii Europene.

Contribuie la apariția bolilor cardiovasculare

Prin comparaţie, muzica difuzată la mică intensitate de posturile de radio are 50 de decibeli.

Factorii de decizie europeni ar trebui să ţină cont de noul regulament, a declarat Zsuzsanna Jakab, directorul pentru Europa al OMS.

"În plus faţă de neplăcerile provocate, zgomotul excesiv reprezintă un factor de risc pentru sănătate, contribuind la apariţia bolilor cardiovasculare, de exemplu", a adăugat Zsuzsanna Jakab.

În prezent, autorităţile germane recomandă ca zgomotele produse de turbinele eoliene să fie de maximum 55 de decibeli în timpul zilei.

Se recomandă zgomote sub 70 de decibeli

Noul regulament, o actualizare a unei versiuni din 2009, nu numai că a adăugat limitele de zgomot ale turbinelor eoliene la pragurile existente pentru traficul aerian, feroviar şi rutier: OMS a emis, de asemenea, o serie de recomandări în privinţa zgomotelor generate de activităţile recreative.

Expunerea combinată la zgomotele produse de cluburi de noapte, concerte şi dispozitive audio nu ar trebui să depăşească 70 de decibeli, în medie, pe an - echivalentul zgomotului emis de un uscător de păr.

Deşi recomandările au fost formulate pentru Europa, ele sunt relevante şi pentru restul lumii, întrucât se bazează pe date culese de pe mai multe continente, au precizat reprezentanţii OMS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel