Parkinson. Exercițiile fizice, un rol important

Vlad Manolache |
Data publicării:

În boala Parkinson exercițiile fizice joacă un rol extrem de important.

Pentru a elimina senzația de încetineală și de slăbiciune, persoanele care suferă de Parkinson pot alege un regim regulat de exerciții fizice care vor îmbunătăți calitatea vieții după o perioadă scurtă de timp. Mișcarea poate fi cu ușurință considerată ca o completare a tratamentului, medicamentelor, terapiei sau altor activități. Este important însă ca totul să fie planificat și repetitiv.

Exercițiul fizic poate îmbunătăți neuroplasticitatea

Există dovezi care arată că exercițiul fizic poate îmbunătății neuroplasticitatea. Sportul ajută la îmbunătățirea gândirii, memoriei, iar efectul poate fi simțit puternic în anumite faze ale bolii Parkinson.

Totodată, prin exercițiile fizice nu vor mai exista probleme legate de mersul pe jos, echilibru și postura.

Printer exercițiile fizice recomandate se numără Tai chi, care ajută la controlul posturii, dansul tango, care mărește capacitatea de concetrare și coordonare, mersul pe bandă de alergat sau ciclismul care ajută la îmbunătățirea vitezei de deplasare. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel