Politica produce stres și oboseală, iar pe unii îi face să se gândească la suicid

Dana Lascu |
Data publicării:
Politica produce stres, e obositoare și pe unii îi face să se gândească la suicid
Politica produce stres, e obositoare și pe unii îi face să se gândească la suicid

Politica produce stres și oboseală, fiind  imposibil de evitat, chiar și pentru observatorul ocazional. Noi cercetări sugerează da - că ne îmbolnăvim din cauza ei.

Noi cercetări de la Universitatea Nebraska-Lincoln sugerează că politica ne poate îmbolnăvi. Aproape 40% dintre americanii chestionați pentru studiu au declarat că politica le produce stres, iar unul din cinci că și-a pierdut somnul din cauza asta. Aceste răspunsuri și altele arată mulți americani cred că sănătatea lor mentală și fizică a fost afectată într-un fel sau altul de expunerea la politică.

Cercetarea, condusă de politologul Kevin Smith, de la Universitatea Nebraska, este prima care examinează în mod cuprinzător costurile fizice și emoționale ale atenției și participării la discursul politic. Examinările anterioare s-au concentrat aproape exclusiv pe costurile economice, cum ar fi timpul pierdut de la muncă pentru vot sau banii cheltuiți pentru susținerea unei campanii.

Smith și coautorii John Hibbing, profesorul de științe politice al Fundației Regent la Nebraska și Matthew Hibbing de la Universitatea din California, Merced spun că este timpul pentru o abordare diferită.

Stres, prietenii stricate, oboseală și gânduri de suicid

„A devenit evident, în special în sezonul electoral din 2016, că aceasta era o națiune polarizată și că a fost și mai polarizată din punct de vedere politic", a declarat Smith, profesor de științe politice la Nebraska. „Costul polarizării pentru indivizi nu a fost contabilizat pe deplin de oamenii de științe sociale sau, într-adevăr, de cercetătorii din domeniul sănătății".

Smith a spus că rezultatele, care au fost publicate în jurnalul de specialitate PLOS ONE pe 25 septembrie, sunt similare unei crize de sănătate publică.

„Multe dintre cifre mi-au sărit în ochi", a spus Smith. „Douăzeci la sută dintre respondenți au avut relații de prietenie deteriorate din cauza dezacordurilor politice. Unul din cinci raportează oboseală. Și este o mică (proporție, n.r.), dar 4% dintre persoanele din eșantionul nostru au spus că au avut gânduri de suicid din cauza politicii. Acest lucru se traduce în 10 milioane de adulți."

Datele au fost colectate de YouGov timp de cinci zile în martie 2017, cu 800 de respondenți. YouGov folosește un grup format din 1,8 milioane de oameni pentru a crea eșantioane reprezentative. Deoarece nu s-au finalizat studii anterioare asupra acestui fenomen, chestionarul a fost elaborat prin oglindirea instrumentelor de diagnostic utilizate de către Alcoolici Anonimi și Jucătorii Anonimi. Sondajul conținea 32 de întrebări în patru categorii - sănătate fizică, sănătate mintală, comportament regretat și costuri sociale / de viață - și a aprofundat modul în care oamenii percep politica ca fiind sursa problemelor cu care se confruntau.

Printre descoperiri se numără că:

- 11,5% dintre respondenți au declarat că politicile au afectat negativ sănătatea lor fizică;

- 31,8% au declarat că expunerea la presa care promovează opinii contrare credințelor personale i-a înnebunit;

- 29,3% au spus că și-au pierdut cumpătul ca urmare a politicii;

- 1 din 5 spun că diferențele de opinii politice au deteriorat o prietenie;

- 22,1% recunosc că le pasă prea mult de cine câștigă și cine pierde.

„Politica afectează într-adevăr negativ o mulțime de vieți, sau cel puțin acești oameni percep că politica le afectează într-adevăr negativ viața în mod profund și semnificativ", a spus Smith. „Stresul este un fenomen real care poate avea efecte dezastruoase asupra sănătății. Dacă politica contribuie semnificativ la nivelurile de stres pe care le întâmpină adulții americani, atunci da, are sens că există un efect suplimentar asupra sănătății".

„Dacă înțelegem ce o provoacă, asta ne poate duce la strategii ameliorative", spune specialistul.

Percepția stresului politic a apărut mai mult la respondenții care s-au considerat pe partea stângă a spectrului politic. Smith a spus că acest lucru poate fi legat de controversatul ciclu electoral din 2016.

„Unul dintre lucrurile care ne interesează cu adevărat este: Ce se întâmplă dacă o persoană foarte de stânga este aleasă în Casa Albă?" spuse Smith. „Simptomele rămân la fel, dar se schimbă în spectrul ideologic?"

Deoarece studiul este primul de acest gen, Smith și coautorii săi intenționează să reediteze sondajul în viitor și îi ajută pe alți savanți să facă cercetări similare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel