Președintele CMB cere autorităților protecție pentru medici și asistenți în lupta cu Covid-19

Dana Lascu |
Data publicării:
Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor București  FOTO:Facebook Cătălina Poiană
Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor București FOTO:Facebook Cătălina Poiană

Președintele CMB, prof dr Cătălina Poiană, cere autorităților să asigure protecție pentru medici și asistenți, în avangarda luptei cu pandemia de coronavirus Covid-19. „Să fim responsabili cu medicii, să protejăm activitatea spitalelor!” spune ea.

Prof Dr Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor București (CMB) cere autorităților să se gândească serios la protejarea celei mai importante resurse a sistemului sanitar, cea umană.

„Doresc să reiterez importanța protecției și responsabilității pe care trebuie să o avem noi toți față de cadrele medicale, în contextul epidemiologic actual! Protejând sănătatea cadrelor medicale: medici și asistenți, dar și a celorlalți angajați din unitățile medicale, ne asigurăm în primul rând că vom avea resursă umană în sănătate care să trateze și să ofere îngrijire în fața pandemiei de coronavirus.

De asemenea, fac un apel public către toate autoritățile competente din domeniul sanitar, dar și către autoritățile locale și centrale și către managerii unităților medicale să identifice rapid unitățile unde personalul medical nu dispune de echipamente de protecție sau acestea nu sunt suficiente în cazul în care numărul de pacienți infectați cu coronavirus, care trebuie diagnosticați și tratați, poate să crească în perioada următoare. Totodată trebuie asigurate stocurile de dezinfectanți în cantități suficiente.

În același timp este important să se eficientizeze programul medicilor, astfel încât aceștia să răspundă provocărilor, dar să aibă și suficient timp pentru odihnă. Este foarte clar că încă nu știm cât timp ne vom confrunta cu această situație epidemiologică sau la ce nivel. Ca medic, cetățean și președinte al celui mai mare colegiu teritorial din România am văzut ce se întâmplă în alte țări cu un sistem medical mai dezvoltat și sunt convinsă că analizându-se aceste situații, veți lua deciziile cele mai bune și eficiente, în colaborare strânsă cu specialiștii din domeniu", a arătat prof dr Cătălina Poiana, președinte al Colegiului Medicilor din Municipiul București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel