Problemele de respirație la copiii foarte mici: la ce trebuie să fie atenți părinții, sfatul unui medic cunoscut

Angela Sabău |
Data publicării:
Copii mici
Copii mici

Medicul pediatru Mihai Craiu a publicat o serie de recomandări cu privire la problemele de respirație ale copiilor, în special atunci când vine vorba despre copii foarte mici, care încă nu vorbesc.

Medicul pediatru Mihai Craiu a publicat pe pagina lui de Facebook un sfat pentru părinți, în special pentru cei cu copii foarte mici. Sfatul lui se referă la ce ar trebui să facă părinții atunci când apar problemele de respirație la copilului și la ce ar trebui să fie atenți părinții în aceste situații.

Iată ce a scris el:

„Una din cauzele de îngrijorare a părinților, ce au copii foarte mici, este apariția acceselor de respirație dificilă. Când există febră, obstrucție a nasului prin secreții mucoase și tuse, toată lumea are o explicație - copilul este "răcit".
Ce facem atunci când nu există aceste semne de boală acută și totuși copilul mic respiră greu?
Dacă starea de conștiență este normală, dacă nu există cianoză a buzelor, feței sau a limbii și dacă vocea e normală (sau plânsul e normal, la acei copii extrem de mici care nu vorbesc) atunci este suficient să apelam la medicul de familie pentru un consult de rutină. Dacă situația se agravează brusc și apar oricare din semnele de mai sus (copil areactiv, cu cianoza sau afonie - copil fără voce) mergeți URGENT la spital. Ar putea fi un corp străin în gât.
Cu o excepție...
Priviți acest video cu un sugar răgușit (a cărui voce se modifică la agitație sau plâns) ce respira dificil si părțile moi ale gâtului, deasupra sternului, se înfundă de fiecare dată când inspiră. De notat că in somn sau când este perfect liniștit sugarul aceste fenomene dispar, fiind perfect normal zgomotul respirator.
Astfel de situații apar in stridorul laringian congenital (laringomalacie) și sunt prezenteîncă de la naștere. Respirația dificilă dispare încet, odată cu trecerea timpului apărând maturizarea laringelui. De obicei în 1-3 ani dispar aceste fenomene.
Faceți un consult ORL (pentru laringoscopie) și aveți răbdare. Trece cu timpul, FĂRĂ antibiotice sau cortizon. Nu este o laringită infecțioasă ci un cartilaj mai moale, cu o formă particulară.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel