Proceduri în Cardiologia intervențională, detalii pacienți. Trei medici explică. EXCUSIV

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Echipa dr. Rodica Niculescu, dr. Cristina Spînu și dr. Andrada Bogdan, de la Clinica Sanador
Echipa dr. Rodica Niculescu, dr. Cristina Spînu și dr. Andrada Bogdan, de la Clinica Sanador

Pentru a înțelege cum se fac operațiile și investigațiile medicale în cardiologia intervențională Dr. Rodica Niculescu, dr. Cristina Spînu și dr. Andrada Bogdan, de la Spitalul Clinic Sanador, vor detalia duminică, 17 martie, de la ora 14.00, EXCLUSIV la DC MEDICAL, ce sunt: TAVI, arteriografia, angioplastia, defectul de sept atrial și foramen ovale patent.

Dr. Rodica Niculescu, dr. Cristina Spînu și dr. Andrada Bogdan alcătuiesc echipa exclusiv feminină a Laboratorului de cardiologie intervențională de la Spitalul Clinic Sanador, o raritate în Europa, această specializare fiind considerată mai mult fieful bărbaților.

Invitată la Interviurile DC MEDICAL, Dr. Rodica Niculescu, șeful Laboratorului de cardiologie intervențională de la Clinica Sanador, va explica, pe înțelesul pacienților, procedura TAVI, adică procedura de implantare valvulară aortică transcateter. Ne va vorbi despre patologiile în care este ea indicată, cum se face efectiv intervenția și care sunt avantajele TAVI pentru pacienți.

Vom continua discuția despre cardiologia intervențională și procedurile care pot fi realizate în această specializare cu dr. Cristina Spînu, care va desluși, EXCLUSIV la Interviurile DC MEDICAL, ce sunt arteriografia și angioplastia. Cum una este metodă de investigație medicală, iar cealaltă de tratament, vom afla ce ne pot arăta aceste proceduri, când și cum se fac, ce boli se investighează / tratează cu ele și ce beneficii au pacienții de pe urma lor.

Nu în ultimul rând, ni se va alătura la Interviurile DC Medical și cea de-a treia membră a echipei - Dr. Andrada Bogdan – care va detalia două subiecte principale: defectul de sept atrial și despre Foramen Ovale Patent. Pe modelul deja consacrat de DC MEDICAL, medicul ne va explica ce sunt cele două afecțiuni, cum pun în pericol viața pacienților, ce proceduri din cardiologia intervențională se folosesc pentru rezolvarea lor, dacă aceste boli pot să revină și care e avantajul intervențiilor minim – invazive pentru pacienții care suferă de așa ceva.

Interviul - eveniment DC Medical cu cele trei doamne doctorițe în puteți urmări duminică, 17 martie, de ora 14.00, pe canalele de Facebook și Youtube ale DC MEDICAL, iar ulterior, el va fi postat și aici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel