Regenerarea articulațiilor prin Terapia cu Citokine Antiinflamatorii tip ACRS - Sanakin. Tratament care te scapă de operație

Dana Lascu |
Data publicării:
EXCLUSIV
Terapia pentru regenerarea articulațiilor. Foto: Pixabay
Terapia pentru regenerarea articulațiilor. Foto: Pixabay

Terapia cu Citokine Antiinflamatorii tip ACRS - Sanakin este, dacă vreți, varianta modernă și avansată a PRP. Face parte din medicina regenerativă și este indicată pentru regenerarea articulațiilor, eliminarea inflamației și a durerii, și în multe cazuri te scapă de operație, explică, EXCLUSIV la DC Medical, medicul ortoped Radu Zubaci.

Medicina regenerativă pare să aducă soluția ideală pentru sportivi, dar nu numai, întrucât tratamentele propuse, puțin invazive, au capacitatea de a declanșa un proces regenerativ natural, ajutând organismul să își refacă sistemul osos, implicit articulațiile, și evitând intervenția chirurgicală, stopând procesul degenerativ și câștigând timp pe terenul de joc. 

Dr. Radu Zubaci, medic specialist Ortopedie și Traumatologie, specialist în tratamente regenerative din zona ortopedică, explică, EXCLUSIV la DC Medical, cum se face și cum funcționează Terapia cu Citokine Antiinflamatorii tip ACRS - Sanakin. 

Infiltrații cu un ser bazat pe propiul sânge

Este tot un tip de terapie regenerativă care utilizează tehnologia ACRS. În linii mari, aceasta reprezintă o cură bazată pe infiltrații cu un ser obținut din sânge propriu – la fel ca PRP -, recoltat din sistemul circulator periferic, însă procesul de transformare al acestuia este puțin diferit.

„ACRS, provenit din engleza Autologus Citokine Rich Serum este un produs autolog care odată recoltat, va trece printr-un proces complex de incubare, în urma căruia factorii de creștere trombocitari din componența sa cresc, la fel și numărul citokinelor antiinflamatorii ce joacă rol pro-regenerator în procesul de vindecare. Serul astfel obținut va fi reinjectat în zona afectată, tratamentul durând circa 3 ore, cu repetare a acestei proceduri de la 3 până la 5 ori, la interval de circa 7-10 zile. 

Acest tip de terapie acționează subtil, dar și eficient, ajutând organismul să se auto-vindece. Încă de la primele infiltrații, durerea scade drastic în intensitate, procesul de regenerare al țesutului declanșându-se încă de la primele ședințe. În cazul sportivilor de performanță, faptul că durerea inflamatorie este redusă și că intervenția chirurgicală poate fi anulată sau chiar înlocuită, înseamnă că se pot întoarce în timp util pe terenul de sport, fără a pierde șansa de a performa sau a rata competițiile sportive mult-așteptate”, a explicat ortopedul, pentru DC Medical. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel