Reguli simple împiedică răspândirea COVID-19 între elevii care merg cu autobuzele școlare. STUDIU

Dana Lascu |
Data publicării:
Autobuzele școlare sunt sigure pentru elevi. Foto: Pixabay
Autobuzele școlare sunt sigure pentru elevi. Foto: Pixabay

UN nou studiu arată că dacă în autobuzele școlare sunt păstrate anumite reguli simple, transportul elevilor la și de la școală se poate face în siguranță chiar și atunci când în comunitate este cea mai mare rată de transmitere a COVID-19. 

Deși transmiterea COVID-19 în școală în rândul elevilor de la grădiniță până în clasa a XII-a este scăzută, riscul de a lua COVID-19 în timpul transportului cu autobuzele școlare nu era clar. Un studiu publicat în Journal of School Health (link direct studiu) s-a concentrat pe experiența transportului cu autobuzul la o școală independente din Virginia, care cuprinde grădiniță, școală generală și liceu.

Pentru studiu, școala a monitorizat 1.154 elevi cu teste PCR asimptomatice la fiecare 2 săptămâni inițial și mai târziu în fiecare săptămână, din 28 august 2020 până pe 19 martie 2021, în timpul celei mai mari transmisii comunitare. Cincisprezece autobuze au deservit 462 de studenți în timp ce funcționau la o capacitate de circa 2 studenți pe fiecare scaun, folosind o distanță fizică minimă de 0,762 metri picioare, toată lumea purta mască, iar autobuzele erau dotate cu tehnici simple de ventilație.

Au existat 39 de copii infectați cu COVID-19 care mers cu autobuzele școlare în perioada de studiu, ceea ce a dus la carantinarea a 52 de elevi. Testarea universală și urmărirea contactelor, însă, nu au evidențiat nicio transmisie legată de transportul cu autobuzul. Adică niciun elev nu s-a infectat din autobuzul școlar.

E suficient să respecte 3 reguli

„Pandemia a făcut foarte dificil pentru școlile publice să răspundă nevoilor de transport ale elevilor. Multe districte pur și simplu nu au suficiente autobuze și șoferi pentru a permite distanțarea de 1-2 metri sau de a ține libere rânduri din autobuze, oferind în același timp serviciul tuturor copiilor care au nevoie de el”, a declarat autorul principal, dr. Dana Ramirez, de la Children's Hospital of the King's Daughters. 

„Cu mai mulți elevi care se întorc la școala față în față, transportul în siguranță la școală este o problemă de echitate, deoarece multe familii nu sunt în măsură să-și aducă cu propriile mijloace copiii la școală în fiecare zi. În calitate de membri ai Departamentului din Virginia al Task Force-ului pentru redeschidere a școlii din cadrul Academiei Americane de Pediatrie, recunoaștem că școlile sunt supuse presiunii pentru a lua decizii operaționale bazate pe date. Sperăm că modelul pe care îl descriem și datele noastre pot fi de ajutor în demonstrarea faptului că autobuzele școlare pot funcționa în condiții de siguranță la capacitate normală chiar și atunci când numărul de cazuri de COVID-19 din comunitate este mare”, a mai spus aceasta.

Cercetătorii au concluzionat că „Transmisia COVID-19 poate fi redusă în timpul transportului elevilor la și de la școală atunci când se utilizează mijloace simple de protecție, importante fiind: ventilația simplă în autobuz, toată lumea să poarte mască și copiii să stea la distanțe fizice minime. Iar asta este valabil, spun ei, chiar și în timpul celei mai mari transmisii comunitare!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel