Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” va primi și bolnavi COVID adulți. Managerul Alexandru Ulici: Asta e problema!

Spitalul de copii Grigore Alexandrescu a anunțat că este disponibil să preia, pe lângă copiii infectați cu SARS-CoV-2, și adulții afectați de această maladie, care au nevoie de Terapie Intensivă.

 

Legea prevede că în spitalele de copii nu se pot interna adulți, însă situația fiind extrem de gravă, unitatea spitalicească este dispusă să interneze și adulți, într-o altă clădire.

Alexandru Ulici, manager Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu, a făcut primele declarații la Antena 3. 

"Problema este că Spitalul Grigore Alexandrescu este un spital de pediatrie, adaptat 100% nevoilor copiilor și care are o structură de tratament COVID pentru copiii cu această afecțiune, care se referă atât la copiii care au nevoie de terapie intensivă, cât și cazuri moderate sau medii. Noi întotdeauna am fost la dispoziția autorităților și am oferit o mână de ajutor atunci când ni s-a cerut și sigur că, dacă situația impune, stăm la dispoziția DSP-ului și a autorităților. Noi ne vom adapta, sperăm să nu fie cazul de așa ceva. Noi suntem adaptați pentru patologia copilului, suntem în evaluare din punct de vedere al circuitelor de către DSP și suntem pregătiți să răspundem solicitărilor autorităților. 

În momentul acesta, avem în unitatea COVID 10 pacienți, dintre aceștia pe unii îi tratăm ca și cum ar fi pozitivi, avem și la reanimare un pacient cu asistare de oxigen, dacă putem spune așa, și avem și o zonă în care suntem pregătiți să primim pacienți cu forme moderate, ușoare, care nu necesită neapărat oxigen.", a precizat Alexandru Ulici în direct, la Antena 3. 

Citește și Reinfectarea cu COVID, mult mai periculoasă! Simptomele o iau razna

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel