Telefonul, calculatorul, social media. Cum afectează mintea adolescenților

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Telefonul mobil
Telefonul mobil

Telefonul, calculatorul, dispozitivele cu ecran digital, în general, nu au un efect benefic asupra creierului, dacă sunt utilizate în exces. În niciun caz nu sunt destresante, așa cum cred adolescenții.

Fie că e o pauză de la lecții, ori pregătirea pentru culcare, majoritatea adolescenților au obiceiul de a se uita cu regularitate în telefonul mobil. Un sondaj arată că este ma mult decât un obicei, cifrele spun că 58% dintre adolescenți au declarat că au folosit ecrane pentru a se detensiona și relaxa. Dar jocurile, chatul și rețelele sociale nu sunt chiar în măsură să vă relaxeze. Telefonul dvs. nu este chiar un destresant, spun specialiști, citați de webmd.com.

Oamenii de știință studiază în continuare toate modurile în care telefoanele, calculatoarele, social media și alte instrumente tehnologice vă pot afecta mintea, corpul și starea de spirit.

Astfel, spun ei, când petreceți mult timp în fața unui ecran, creșteți șansele de apariție a unor tipuri de probleme de sănătate, de la creșterea în greutate și durerile de cap până la anxietate și depresie.

Telefonul dvs. vă poate face să vă simțiți mai îngrijorați, mai ales dacă trimiteți o mulțime de texte.

Utilizarea înainte de culcare, nerecomandată

Pe timp de noapte, ecranele vă pot ține treaz, deoarece mintea dvs. este prea activă pentru a trece în modul de somn.

Pe de altă parte, adevărata relaxare - lucruri precum citirea unei cărți, desenatul, plimbarea sau ascultatul muzicii - este de fapt o parte importantă a menținerii sănătății. Când petreceți suficient timp în zăpadă în fiecare zi, devine mai ușor să aveți energia pentru a face alte acțiuni sănătoase, cum ar fi alegerea unei gustări sănătoase în loc de mâncare nesănătoasă sau să faceți mișcare.

Nu este nimic în neregulă dacă petreceți un timp scurt de chat, pe social media sau să vă juca un joc video pentru câteva minute. Dar asta nu ar trebui să fie alegerea pentru relaxare - timpul în care creierul are nevoie pentru a stoca amintiri, pentru a stimula creativitatea, a procesa ceea ce înveți și multe altele.

Nu vă păcăți singuri despre ce are nevoie mintea și corpul dumneavoastră. Pentru a reîncărca, într-adevăr, trebuie să dați tuturor aparatelor electronice puțin timp liber.

Dați „timp liber” ecranelor digitale

Faceți mișcare. Când trebuie să vă relaxați, lăsați deoparte ecranele și mișcați-vă corpul. Încercați o oră de yoga sau dans, o cursă pe bicicletă sau pe skateboard. Alăturați-vă unei echipe sau întâlniți-vă cu niște prieteni pentru a juca un joc. Nu contează ce alegeți, atâta timp cât vă mișcați în fiecare zi. Asta ar putea include o activitate ca spălarea, curățarea camerei sau scoaterea gunoiului.

Distrați-vă. Faceți o pauză de la Instagram și petreceți timp în alte lucruri pe care doriți să le vedeți. Sunteți un artist sau un bucătar? Vă place o carte bună sau să vă întâlniți cu prietenii? Explorați alte modalități de a vă bucura.

Opriți drumul înainte de culcare. Când verificați telefonul sau vă uitați la televizor, asigurați-vă că ați terminat cu aproximativ o oră înainte de culcare.

Tipul de lumină care strălucește de pe ecrane poate afecta hormonii care controlează somnul, ceea ce vă face greu să aveți un omn odihnitor. În plus, când urmăriți un film, verificați mediile sociale sau trimiteți texte prietenilor, creierul rămâne activ. Doriți să evitați ispita de a primi la ecran? Lăsați telefonul undeva în afara dormitorului și lăsați-l acolo să se încarce peste noapte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel