Tratament depresie - primul spray nazal, aprobat

Sebastian Florea / 06 Martie 2019 / 09:31
Vaccinul ar putea fi intranazal
Vaccinul ar putea fi intranazal

Autorităţile americane au aprobat utilizarea unui spray nazal ce poate fi folosit în tratarea depresiei.

Tratament depresie - Autorităţile din Statele Unite au aprobat utilizarea unui spray nazal cu o substanţă apropiată de ketamină (esketamină), pentru a trata depresia în cazurile unde alte medicamente au eşuat, informează dpa. Noul spray Spravato poate fi utilizat doar împreună cu un antidepresiv oral şi numai de către cei care au fost diagnosticaţi cu 'depresie rezistentă la tratament', a indicat marţi Administraţia pentru Medicamente şi Alimente din SUA (Food and Drug Administration, FDA).

Tratament depresie - Spray-ul poate da însă efecte secundare cum ar fi 'starea de sedare, tulburările de atenţie şi de raţionare, folosirea abuzivă şi gândurile şi comportamentele suicidare', a precizat FDA. Prin urmare, pacienţii vor putea utiliza spray-ul, dezvoltat de o subsidiară a Johnson and Johson, Janssen, doar într-un cabinet medical certificat, fără a-l putea lua acasă.

Tratament depresie - 'Exista de mult timp nevoia pentru tratamente adiţionale eficiente în cazul depresiei rezistente la tratament, o afecţiune gravă, care pune în pericol viaţa', a declarat Tiffany Farchione din cadrul FDA. Ketamina a fost folosită de mult timp de medici şi veterinari pe post de anestezic şi este, de asemenea, consumată ilegal ca drog recreaţional la petreceri.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy