UE: posibil ca un certificat sanitar să intre în vigoare pentru sezonul estival

DCMedical Team |
Data publicării:
Pașaport,  COVID, coronavirus. Foto: Pixabay
Pașaport, COVID, coronavirus. Foto: Pixabay

Autorităţile europene vizează intrarea în vigoare a unui certificat sanitar, „paşaportul verde”, pentru facilitarea călătoriilor în cadrul Uniunii Europene în timpul sezonului estival.

Anunțul a fost făcut de către comisarul european pentru Piaţa Internă, Thierry Breton. Potrivit lui, acest proiect de certificat, care va fi prezentat miercuri, va conţine informaţii „ce vor indica dacă o persoană a fost vaccinată împotriva COVID-19 sau dacă aceasta s-a însănătoşit, sau dacă a obţinut un rezultat negativ la testul" pentru depistarea noului tip de coronavirus, a precizat Breton în timpul emisiunii „Grand Rendez-vous" de pe postul Europe 1, în colaborare cu CNEWS şi Les Echos. „El va fi fie în format electronic, fie tipărit", pentru a-i respecta pe cei care "nu doresc să pună aceasta pe smartphon-urile lor şi acesta este dreptul lor", a afirmat comisarul.

Dotat cu un cod QR, gratuit, certificatul sanitar va fi în limba fiecărei ţări şi tradus în engleză, şi „va fi valabil în toate ţările Uniunii Europene", a detaliat el. „Se lucrează pentru ca aceasta să fie realizat înainte de luna iunie", a precizat Breton, estimând că este „primordial să se facă totul pentru a menţine sezonul turistic".

Comisarul european a revenit de asemenea asupra anunţului făcut cu o zi înainte de AstraZeneca privind noi reduceri de livrări ale vaccinului său împotriva COVID-19 către UE, estimând că situaţia "este inacceptabilă sau în orice caz de neînţeles". El a declarat că acest lucru s-ar putea traduce printr-o "disfuncţionalitate în lanţul logistic", refuzând cu toate acestea să ia în calcul deocamdată consecinţe judiciare, mai scrie Agerpres.

Totodată, Thierry Breton s-a declarat încrezător cu privire la programul european de vaccinare: chiar dacă sunt întârzieri în ceea ce priveşte livrările de vaccinuri AstraZeneca, nu vor exista întârzieri în ceea ce priveşte programul de vaccinare al UE pentru primul trimestru, a dat el asigurări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel