UE, Vatican și San Marino au decis recunoașterea reciprocă a certificatelor sanitare COVID-19

Adisa Codruț |
Data publicării:
Certificat digital european COVID-10. Foto: DC Medical
Certificat digital european COVID-10. Foto: DC Medical

Comisia Europeană a adoptat luni o dispoziție prin care garantează că certificatele sanitare COVID-19 emise de Vatican și San Marino vor fi acceptate în Uniunea Europeană.

Prin această măsură cele două țări vor fi conectate la sistemul folosit de blocul comunitar, certificatele lor de vaccinare urmând să fie recunoscute și acceptate în aceleași condiții ca acelea emise de cele 27 de state membre ale UE. Vaticanul și San Marino vor recunoaște la rândul lor certificatele emise de statele UE.

Aceste certificate oferă informații despre vaccinarea cu schema completă, un test COVID-19 negativ recent sau vindecarea după o infectare anterioară, ele facilitând mobilitatea călătorilor între statele membre, arată EFE și Agerpres. 

Comisia Europeană a mai semnalat că poartă discuții cu alte state terțe pentru acorduri prin care certificatele lor sanitare să devină compatibile cu cele ale blocului comunitar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel