Unele alimente te ajută să arzi mai multe grăsimi în timpul antrenamentului. Lista completă

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Unele alimente te ajută să arzi mai multe grăsimi în timpul antrenamentului. Sursa foto: freepik.com
Unele alimente te ajută să arzi mai multe grăsimi în timpul antrenamentului. Sursa foto: freepik.com

Unele alimente trebuie consumate înaintea unui antrenament dacă vrei să pierzi mai repede în greutate.

Exercițiile fizice sunt importante pentru pierderea în greutate. Știi că unele alimente te ajută să arzi mai multe grăsimi în timp ce te antrenezi? Această metodă poate fi o modalitate excelentă de a pierde în greutate sănătos și mai rapid.

Îți dezvăluim care sunt alimentele care promovează pierderea în greutate în timpul exercițiilor fizice. Consumul oricăruia dintre aceste alimente poate fi de mare ajutor în arderea grăsimilor în timpul unui antrenament. Combinarea a două alimente din această listă este o modalitate inteligentă de a te pregăti pentru un antrenament intens și de a-ți stimula energia.

Normalizează-ți metabolismul pentru a pierde în greutate. Urmează aceste cinci sfaturi

1. Banane

Bananele sunt bogate în potasiu, vitamine B și magneziu. Consumă banane înaintea unui antrenament pentru a-ți stimula stimula energia. Bananele sunt bogate în fibre, ceea ce ajută la menținerea nivelului stabil de zahăr din sânge și la stimularea circulației sângelui în timpul antrenamentelor.

2. Ovăz

O porție de ovăz îți oferă o doză bună de fibre, proteine ​​și magneziu. Datorită fibrelor sale, ovăzul arde grăsimile și promovează sațietatea, ceea ce cu siguranță te va ajuta să slăbești, mai ales în timpul antrenamentelor. Poți folosi ovăz pentru a pregăti brioșe sau îl poți consuma cu lapte de migdale. Pentru o gustare, amestecă ovăz cu o banană sau afine, deoarece te va ajuta la creșterea nivelului de energie și la arderea grăsimilor. Reține că ovăzul are un conținut scăzut de calorii și facilitează tranzitul intestinal.

A mâncat 2 ouă pe zi timp de 80 de ani. Cum arată analizele lui e UIMITOR. Asta spune adevărul despre câte ouă poți mânca pe săptămână. Bilic: E o chestiune năucitoare

3. Sucurile verzi

Sucurile verzi previn inflamația, asigură nutrienții necesari organismului și au un efect alcalinizant pentru sistemul digestiv.

Pentru a pregăti un suc verde, ia o cană de legume verzi, câteva fructe de sezon, apă, ovăz sau migdale pentru proteine. Amestecă aceste ingrediente în blender și bea smoothie-ul înainte de antrenament. Legumele verzi precum varza, ardeiul gras, țelina și broccoli ajută la arderea grăsimilor. Aceste legume sunt bogate în antioxidanți și vitamine care detoxifică organismul și favorizează pierderea în greutate.

4. Ulei de cocos

Uleiul de cocos este un produs care favorizează sațietatea. Este bogat în vitamina E și grăsimi pure. Acest ulei este bogat în trigliceride cu lanț mediu, care sunt metabolizate direct de ficat, ceea ce accelerează pierderea în greutate.

Potrivit unui studiu realizat de Centrul Național pentru Informații Biotehnologice, înlocuirea uleiului de soia cu ulei de cocos ar promova pierderea în greutate la femeile care suferă de obezitate. Două linguri de ulei de cocos luate înainte de a face sport te va ajuta să arzi grăsimile. Îl  poți amesteca și cu ovăz pentru rezultate mai vizibile. Uleiul de cocos este ușor de digerat și nu provoacă greutate la stomac.

Miel sau ied: care carne e mai sănătoasă, de fapt. Cum și la ce temperatură se gătesc și ce ai greșit până acum

5. Fructe uscate

Carbohidrații și fibrele din fructele uscate sunt o modalitate excelentă de a-ți crește energia, deoarece sunt digerate lent, ajută la pierderea în greutate și promovează senzația de sațietate. Bogate în fibre, minerale, lipide și omega-3, fructele uscate precum curmalele, smochinele, stafidele, caisele și nucile ce ajută la menținerea sănătății intestinului. Înainte de a începe antrenamentul, mănâncă o mână de fructe uscate pentru a ajuta organismul să ardă grăsimile.

6. Semințe de chia

Pentru a consuma semințe de chia, adaugă-le pur și simplu în smoothie-urile tale. Semințele de chia sunt bogate în proteine, fibre, magneziu, fier și vitaminele A și B. Au proprietăți care stimulează metabolismul și ajută la arderea grăsimilor, în special a celor acumulate în jurul taliei. În plus, semințele de chia sunt bogate în calciu, care ajută digestia.

Cele două băuturi care ne macină creierul. Cresc riscul de a dezvolta Alzheimer. Au efecte devastatoare

7. Quinoa

Quinoa este bogată în vitamine B, proteine, magneziu și fier. Este săracă în calorii și grăsimi,dar este bogată în vitamina B12, care ajută la accelerarea metabolismului și arderea caloriilor. În plus, quinoa conține fibre, care favorizează sațietatea și reduc pofta de mâncare. Pregătește o salată de quinoa cu câteva legume sau adaugă-o în supă. 

8. Afine

Afinele și căpșunile sunt o sursă bună de carbohidrați naturali și au proprietăți antiinflamatorii care ajută organismul după o sesiune de antrenament cardio sau cu greutăți.

Afinele sunt benefice pentru persoanele care doresc să slăbească și să ardă grăsimi. O dietă bogată în afine ar ajuta la arderea grăsimilor abdominale, la reglarea nivelului de zahăr și la reducerea nivelului de colesterol. De asemenea, afinele promovează pierderea în greutate prin stimularea metabolismului și reducerea apetitului.

Smoothie-urile, avantaje și dezavantaje. La ce trebui să fii atent cât alegi să consumi aceste băuturi

9. Proteine

Semințele de cânepă sunt pline de proteine. Adaugă-le la smoothie-uri sau amestecă-le cu fulgi de ovăz și consumă-le înainte de a face mișcare. Semințele de cânepă asigură 20% din necesarul zilnic de fier și 45% din necesarul de nutrienți. Proteinele sunt esențiale pentru pierderea în greutate și arderea grăsimilor. Pe lângă proteinele vegetale, consumă și proteine provenite din carne albă și pește.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel