VACANȚĂ: Călătoriți singur pentru prima dată? Iată 9 sfaturi VITALE de care ar trebui să țineți cont

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Aeroport și condiții de călătorie în pandemia COVID-19. Foto: Pixabay
Aeroport și condiții de călătorie în pandemia COVID-19. Foto: Pixabay

Plănuiți o vacanță de unul singur sau de una singură? Iată 9 sfaturi de care trebuie să țineți cont întotdeauna pentru a avea cea mai bună experiență posibilă în timp ce călătoriți solo.

Este distractiv să călătoriți cu un grup mare, fie că este vorba de familia dvs. sau de prietenii dvs., dar poate fi distractiv și să faceți vacanța de unul singur (sau de una singură). Călătoriile de unul singur au un efect să-i zicem terapeutic: tu alegi unde te duci, nu-ți face nimeni programul, tu alegi ce vezi și cât zăbovești în locul X sau Y etc. 

Dar, atunci când călătoriți singur, ar fi bine să fiți conștienți de împrejurimi, să fiți alert și să aveți un plan. Iată deci 9 sfaturi pe care toți cei care intenționează să călătorească singuri ar trebui să le aibă întotdeauna în minte pentru a rămâne în siguranță și pentru a avea o experiență distractivă.

1) Fă-ți un plan înainte de a pleca de acasă. Nu spune nimeni să te ții de el 100%, dar măcar e bine să ai o direcție și familia și prietenii să știe cam pe unde ai de gând să mergi și să stai. 

2) Fă-ți asigurare de călătorie: cea de sănătate și cea pentru bagaje. Să sperăm că nu vei avea nevoie de ele, dar de scapă de costuri suplimentare sau de pierderi. 

3) Nu se știe niciodată dacă nu se rătăcesc bagajele pe drum, așa că în rucsacul pe care-l iei cu tine în avion e bine să ai un schimb de haine pentru orice eventualitate. 

4) Nu pune lucrurile de valoare la cală (gen bani, bijuterii, laptop sau aparat foto). Decât să le pierzi sau să se strice, mai bine stai cu ochii pe ele. 

5) Când te cazezi undeva și ieși la plimbare, nu lua toți banii și toate actele după tine. Hoți sunt peste tot! Mai bine închiriezi seiful din cameră și stai liniștit. 

6) Sigur, călătoria de unul singur sau una singură include și să cunoști oameni noi pe drum, dar nu include și încrederea automată și fără limită în ei și nici nu e cazul să lași în grija celor pe care abia i-ai cunoscut obiectele tale de valoare. Așadar, faceți-vă prieteni într-un loc nou, dar nu vă lăsați niciodată garda jos.

7) Calculați prețurile dinainte de a pleca de acasă. Când călătoriți într-un loc nou, faceți o documentare pentru a cunoaște tarifele de bază ca să știi câți bani să aveți la voi și cam la ce cheltuieli vă puteți aștepta. Dacă mergeți într-un loc în care nativii vorbesc o altă limbă, atunci asigurați-vă că învățați câțiva termeni de bază în limba respectivă au că aveți un dicționar sau un ghid de buzunar pentru a facilita comunicarea.

8) Nu te îmbrăca într-un mod care să te facă să arăți ca un turist. Încercați să vă amestecați în mulțime cu îmbrăcăminte comodă și nepretențioasă și nu săriți calul defilând cu bijuterii scumpe sau orice alte lucruri de valoare care pot atrage atenția nedorită.

9) Fii deschis la noi aventuri și experiențe. Călătoria solo poate fi extrem de distractivă și relaxantă, atâta timp cât nu te concentrezi prea mult pe a fi singuratic și în schimb te concentrezi pe împrejurimile frumoase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel