Vaccin antigripal. Primele doze au ajuns. Cine beneficiază

Beatrice Grigore |
Data publicării:
Vaccinare
Vaccinare

Primele doze de vaccin antigripal au ajuns în spitalele din judeţ şi la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vrancea pentru imunizarea personalului medical care vine în contact direct cu bolnavii, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea.

DSP Vrancea a primit 1.755 doze de vaccin antigripal şi urmează să fie distribuite şi către medicii de familie.

"Am primit prima tranşă de 1.755 de doze de vaccin antigripal, care au fost deja date în spitalele din judeţ şi la SAJ Vrancea pentru imunizarea personalului medical care vine în contact direct cu bolnavii. Alte vaccinuri vor pleca către medicii de familie din oraşe, care vor primi în această fază câte 20 de doze de vaccin antigripal", a declarat şefa Laboratorului de Epidemiologie din cadrul DSP Vrancea, medicul Marina Maiorov.

Potrivit acesteia, la nivelul judeţului, DSP Vrancea a solicitat circa 32.400 doze de vaccin pentru imunizarea populaţiei, care urmează să fie primite de la Ministerul Sănătăţii în tranşe. Medicul epidemiolog a atras atenţia asupra numărului scăzut de medici care se vaccinează, aceştia fiind un exemplu negativ pentru pacienţi.

"Medicii se vaccinează mai puţin decât ar trebui. În general se vaccinează medicii de familie, care vin în contact direct cu bolnavii. Din păcate, în spitale personalul se vaccinează mai puţin, mai ales în Spitalul Judeţean Focşani", a declarat medicul Marina Maiorov.

Dozele de vaccin antigripal vor fi administrate gratuit personalului medical şi de asistenţă socială, bătrânilor de peste 65 de ani şi copiilor până în 2 ani, bolnavilor cronici, femeilor însărcinate, persoanelor instituţionalizate şi celor cu handicap.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel