Vaccinarea antigripală reduce cu 54% riscul de spitalizare, la copiii până la 8 ani

Dana Lascu |
Data publicării:
Vaccinurile nu au doar beneficii directe, asupra bolilor pentru care au fost create, ci și indirecte pentru afecțiuni asemănătoare sau care au ceva comun. Foto: CDC/James Gathany
Vaccinurile nu au doar beneficii directe, asupra bolilor pentru care au fost create, ci și indirecte pentru afecțiuni asemănătoare sau care au ceva comun. Foto: CDC/James Gathany

Vaccinarea antigripală a copiilor cu vârste de la 6 luni până la opt ani reduce cu mai mult de jumătate riscul de spitalizare, arată un studiu realizat de cercetători israelieni și americani.

O echipă formată din cercetători israelieni și americani a concluzionat în urma unui studiu că vaccinarea antigripală a copiilor cu vârste cuprinse între 6 luni și 8 ani reduce cu 54 de procente riscul de spitalizare a acestora, a anunțat duminică Universitatea Ben-Gurion (BGU).

Spre deosebire de numeroase alte studii care s-au concentrat asupra ratei de mortalitate în rândul persoanelor vaccinate, noua cercetare a analizat rata de spitalizare în rândul copiilor vaccinați.

Studiul, condus de BGU, organizația israeliană pentru servicii de asistență medicală Clalit și Universitatea din Michigan, Statele Unite, a examinat statusul vaccinării în cazul a 3.746 de copii de cu vârste cuprinse între șase luni și opt ani, spitalizați pentru complicații gripale în iernile din perioada 2015 - 2018.

Conform studiului publicat în Oxford academic - Clinical Infectious Diseases, vaccinul antigripal a fost eficient în prevenirea spitalizării în rândul copiilor din Israel vaccinați complet pe parcursul a trei sezoane de gripă, dar nu și în rândul copiilor vaccinați parțial.

Copiii cu vârste de până la opt ani reprezintă unul dintre grupurile de populație cărora li se recomandă în mod special vaccinurile antigripale din cauza riscurilor ridicate de complicații, notează Xinhua și Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel