Vaccinul Pfizer – BioNTech anti COVID-19, transportat în containere pentru pește. FOTO

Dana Lascu |
Data publicării:
Containere - congelator de la Thermo King. Foto: Thermo King
Containere - congelator de la Thermo King. Foto: Thermo King
Containere superfreezer în care se transportă ton, de la Thermo King. Foto: Thermo King
Containere superfreezer în care se transportă ton, de la Thermo King. Foto: Thermo King
  • Containere - congelator de la Thermo King. Foto: Thermo King
  • Containere superfreezer în care se transportă ton, de la Thermo King. Foto: Thermo King

Containere care erau utilizate pentru a transporta ton proaspăt și congelat peste tot în lume sunt acum folosite pentru a transporta Vaccinul Pfizer – BioNTech anti COVID-19.

Din cauza temperaturii joase la care trebuie ținut Vaccinul Pfizer – BioNTech anti COVID-19, respectiv -70 de grade Celsius – transportul lui către centrele de vaccinare este una dintre cele mai mari provocări logistice din istoria modernă: Cum vor fi transportate rapid milioane de doze de vaccin Covid-19 care trebuie păstrate la temperaturi incredibil de reci, pe continente și peste oceane?

În SUA, o companie își folosește experiența cu tonul congelat pentru a efectua transportul. Thermo King – compania care a revoluționat transportul de alimente prin containere cu temperatură controlată înainte de al doilea război mondial – lucrează acum cu companiile farmaceutice, guvernele și firmele de logistică pentru a se asigura că vaccinurile sunt păstrate, în timp ce călătoresc, la clinici și spitale, la temperaturile cerute. Pentru ca acest lucru să se întâmple, reutilizează containere destinate în mod obișnuit transportului de ton proaspăt în Japonia, ceea ce necesită condiții similare de frig, la transportul vaccinurilor. 

„Am luat acel produs și l-am modificat”, a declarat pentru CNN Business, Francesco Incalza, președintele Thermo King pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa.
Tonul trebuie depozitat și transportat la temperatura de - 60 grade Celsius, pentru a-și menține calitatea și nuanța roșu-intens când ajunge la supermarketuri și restaurante din întreaga lume, a spus Incalza. Vaccinul împotriva coronavirusului dezvoltat de Pfizer (PFE) și BioNTech trebuie depozitat la -70 grade Celsius, în timpul transportului.

Așadar, Thermo King, care face parte din Trane Technologies, cu sediul în Irlanda, a făcut câteva modificări la containerele sale, adăugând o izolație suplimentară și reglând sistemul de refrigerare, astfel încât să poată coborî mai mult temperatura. Acum, fiecare container, care are de 20 de metri lungime, poate transporta, pe uscat sau pe mare, 300.000 de doze de vaccin Pfizer - BioNTech - primul vaccin care a fost aprobat pentru utilizare de către țările occidentale după teste riguroase.

Transportul dozelor a început deja și sunt țări din lume, precum UK și, de luni, și SUA, care au început vaccinarea populației. Incalza a spus că acest tip de inovație ar dura în mod normal ani de zile pentru fi pusă la punct.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel