Valentin Iordache, Aeroport Otopeni: Cum se fac intrarea / ieșirea din țară, din 15 iunie. Informații de ultimă oră

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Aeroport
Aeroport

Odată cu ridicarea stării de alertă, de astăzi, 15 iunie, teoretic pasagerii care vin din cele 17 țări catalogate a fi în zona verde au acces liber. Dar cursele regulate se reiau abia de miercuri, pentru că e o mică problemă, a explicat la DC Medical, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Otopeni, Valentin Iodache. 

Valentin Iordache, director de operațiuni și purtător de cuvânt al Aeroportului  Internațional Henri Coandă din București a epxlicat, pentru  DC Medical, cum se relaxează de azi accesul în țară pentru călătorii care vin din țările incluse pe lista verde (link lista verde)

„E un pic mai complicat. Situația este așa: pe de o parte de astăzi s-a ridicat obligativitatea de a intra în carantină la intrarea în țară, pentru o serie de țări, 17 la număr, iar pe de altă parte există o Hotărâre de Guvern din 28 mai care interzice în continuare zborurile către o serie de țări. Și aici sunt două mulțimi, intersecție de mulțimi, știți cum e. Cert este că de miercuri, 17 iunie, se reiau cursele și către țări care erau pe lista de interdicție”, a arătat Valentin Iordache. 

La intrarea în țară, pasagerii care vin din cele 17 țări de pe lista verde „vor intra pe fluxul normal, dar și acolo am pus un cort, în ideea că dacă sunt mai multe curse simultane și sunt foarte mulți pasageri care sosesc simultan, ei vor aștepta distanțați la un metru și jumătate în acel cort, până când vor putea să intre pe fluxul normal de sosiri. Pentru că fluxul este totuși relativ scurt și nu încap câteva sute de pasageri simultan pe el. Și ca să nu stea oamenii pe platformă, afară în ploaie, am făcut acest cort care este închis de data asta. Formularul pe propria răspundere îl completează în continuare numai cei care vin din zone galbene. Cei din zonele verzi intră direct, dar cu controalele de frontieră, cu tot ce se face normal la sosire”, a detaliat Valentin Iordache. 

Pe de altă parte, el spune că pentru cetățenii români care pleacă din țară se păstrează stilul de acces în Aeroport care a funcționat până acum. Asta înseamnă că trebuie să ajungem la Otopeni tot cu cel puțin 3 ore mai devreme decât este programată cursa, pentru că vor trece prin triaj epidemiologic. 

„Rămâne acea grupa exterioară la corturi, corturile din afara terminalului. Se intră în continuare grupat, câte 50 de persoane, la check-in, și se măsoară temperatura. Nu s-a schimbat nimic pe zona asta”, a arătat Valentin Iordache. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel