Valeriu Gheorghiță anunță modificări privind vaccinarea în România

Irina Radu |
Data publicării:
Dr Valeriu Gheorghiță (dreapta). Foto: MApN
Dr Valeriu Gheorghiță (dreapta). Foto: MApN

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 din România, a anunțat, marți, 23 martie,  modificări privind vaccinarea în România. 

"În ceea ce privește listele de așteptare, în momentul de față sunt înscrise pe listele de așteptare 775.294 de persoane. În funcție de categoria persoanelor înscrise pe listele de așteptare, 447.420 de persoane, 57%, sunt persoane aferente etapei a III-a. Aproximativ 63.518 persoane sunt din cele care deservesc activități esențiale (8,1%). Avem persoane vulnerabile, în total reprezentând cca. 35% din numărul celor înscriși pe lista de așteptare.

Câți români au confirmat programarea la vaccinare

Au fost deja notificate peste 90.000 de persoane din listele de așteptare prin SMS, persoanele respective au, după cum știm, 24 de ore timp în care să confirme programarea în centrul de vaccinare. Sunt deja peste 59.000 de persoane care au confirmat programări.", a precizat Valeriu Gheorghiță. 

"În ceea ce privește bilanțul centrelor de vaccinare, avem 779 de centre active, totalizând 936 de fluxuri. Centre Pfizer – 515 centre cu 662 fluxuri; centre Moderna – 76 centre, cu 73 de fluxuri; centre AstraZeneca – 188 cu 248 de fluxuri.", a spus medicul, potrivit DCNEWS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel