10 metode de albire a dinților, cu produse din bucătărie

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Dinți de vedetă
Dinți de vedetă

Îngălbenirea dinților este enervantă și dă aspect de neîngrijire și lipsă de igienă. În afara periajului profesional, există soluții la îndemâna oricui pentru albirea dinților. 

Îngălbenirea dinților este unul dintre cele mai nedorite lucruri, în special când vine vorba despre aspectul nostru. Lasă impresia de lipsă de igienă, deși motivul real poate fi prea multă cafea, vin sau antibiotice.

Albirea dinților la dentist este o soluție evidentă, dar procedura costă, iar medicii dentiști nu recomandă să o facem prea des, pentru că asta ar putea afecta smalțul dinților. Dar există multe alte soluții la îndemână, pe care le poate aborda oricine.

Iată 10 remedii casnice pentru dinții galbeni.

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai ieftine și mai bune instrumente pe care le avem deja cu toții în casele noastre pentru a scăpa de dinții galbeni. Unul dintre cele mai simple moduri de a face uz de acesta ar fi combinarea cu pasta de dinți. Folosiți acest amestec granulos pentru a vă spăla dinții cel puțin de două ori pe săptămână. Totuși, e nevoie de de precauție și să nu-l folosiți excesiv,  deoarece utilizarea prea frecventă a bicarbonatului de sodiu poate eroda smalțul natural al dinților, care poate la formarea cariilor.

Coji de portocale

Un alt remediu casnic foarte eficient care literalmente nu vă costă nimic sunt cojile de portocală. Portocalele sunt bogate în vitamina C, iar cojile lor conțin mai mult decât fructul propriu-zis. Pur și simplu frecați-vă dinții cu interiorul unei coji de portocale în fiecare seară înainte de a merge la culcare și veți începe să observați o schimbare în câteva săptămâni!

Căpșuni

Căpșunile sunt un alt fruct care reprezintă o sursă importantă de vitamina C. Puteți amesteca câteva căpșuni pentru a face o pastă groasă din ele și apoi folosiți-le pentru a vă freca ușor pe dinți. A face acest lucru de două ori pe zi vă va ajuta să obțineți rezultate în câteva săptămâni scurte.

Pe de altă parte, le puteți mânca pur și simplu! Acest lucru poate dura puțin mai mult pentru a afecta decolorarea dinților, dar necesită foarte puțin efort suplimentar din partea dvs.

Peroxid de hidrogen (apă oxigenată)

Peroxidul de hidrogen poate fi un remediu acasă foarte eficient pentru albirea dinților, deoarece conține un ingredient de albire care vă poate ajuta să obțineți aceleași rezultate ca acele proceduri costisitoare de albire a dinților. Tot ce trebuie să faceți este să faceți o pastă din peroxid de hidrogen și bicarbonat de sodiu, pe care apoi o veți folosi pentru a vă spăla dinții. Mai târziu, puteți urmări cu o periere folosind pasta de dinți obișnuită.

Dar și peroxidul de hidrogen este un ingredient pe care ar trebui să îl utilizați doar cu moderare. Suprasolicitarea poate provoca iritarea gingiei sau poate face dinții să fie mai sensibili.

Lămâi

Un alt remediu natural pentru a scăpa de dinții decolorați este utilizarea lămâilor. Puteți utiliza coaja într-un mod similar cu coaja de portocală, care este să vă frecați dinții cu ea. Și, de asemenea, puteți folosi niște suc de lămâie pentru a vă face gargară.

Sare

Sarea este un ingredient folosit de zeci de ani ca o modalitate eficientă de a scăpa de placa galbenă de pe dinți. Va trebui să faceți un amestec de sare de masă obișnuită și bicarbonat de sodiu, pe care apoi îl veți freca pe dinți. Asigurați-vă că sunteți foarte blând și acordați o atenție suplimentară, deoarece dacă faceți un periaj prea dur vă poate deteriora gingiile și smalțul dinților.

Busuioc

Busuiocul este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru dinții decolorați, dar nu toate beneficiile dentare le puteți obține. De fapt, utilizarea busuiocului poate ajuta, de asemenea, la prevenirea problemelor parodontale grave, cum ar fi pioreea.

Pentru a folosi busuioc va trebui să lăsați frunzele să se usuce la soare timp de câteva ore. Odată ce sunt deshidratate, măcinați-le într-o pulbere și combinați-le cu pasta de dinți, pe care va trebui apoi să o folosiți zilnic. Având în vedere beneficiile sale, nu trebuie să întrerupeți nici după ce dinții și-au recăpătat albul.

Mere

Merele sunt deseori susținute ca superfructe și, pe bună dreptate, având în vedere toate substanțele nutritive pe care le furnizează corpului nostru. Mestecarea unui măr crocant o dată sau de două ori pe zi poate oferi același efect ca și spălarea dinților! În plus, proprietatea acidă a mărului acționează ca un agent de îndepărtare a petelor de pe dinți. Dar nu trebuie să renunțați la periajul dinților. Dar mâncarea unui măr de două ori pe zi poate ajuta la estomparea acelor pete mult mai repede!

Cărbune

Cărbunele este un alt ingredient natural care și-a crescut popularitatea în întreaga industrie a frumuseții, în principal ca purificator. Amestecați puțină pulbere de cărbune în periuța de dinți și folosiți-o așa cum ați face în mod regulat pentru vă peria dinții. Dacă nu găsiți cărbune, puteți folosi pâine arsă și rozmarin ca înlocuitor.

Margosa

Margosa a fost folosit pentru curățarea dinților de mult timp. Ambele, frunzele și crenguța, sunt foarte eficiente pentru albirea dinților, dar oferă, de asemenea, o serie întreagă de beneficii pentru alte probleme dentare, cum ar fi respirația urât mirositoare, carii, ulcerele gurii și multe altele.

Nuiele de Margosa pot fi folosite în locul periuței obișnuite. Alternativ, puteți mesteca acele crenguțe în timpul liber pentru a scăpa rapid de dinții galbeni. De asemenea, este disponibilă pulbere, care poate fi folosită pentru a vă peria dinții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel