10 persoane, rănite în urma unui incendiu în Ilfov: 5 persoane sunt intubate UPDATE

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Autospecială SMURD
Autospecială SMURD

Un incendiu a izbucnit la o hală de reciclare din Ilfov. 10 persoane au fost rănite și au ajuns la spital, 5 în stare gravă.

UPDATE: 

Situația victimelor incendiului de la centrul de deșeuri Popești - Leordeni este următoarea: 

Conform informării primite din partea Centrului Operativ pentru Situații de urgență, în urma exploziei de la centrul de deșeuri din Popești-Leordeni s-au înregistrat 11 victime, dintre care 6 cu arsuri (5 pacienți intubați) și 5 persoane care acuză probleme respiratorii. 

Dintre pacienții intubați, 2 persoane au fost transportate la Spitalul de Urgență Bagdasar-Arseni și alte 3 persoane la Spitalul de Urgență Floreasca. 

La Spitalul de Urgență Sf. Ioan, au fost transportate alte 2 victime, dintre care una cu arsuri minore și una intoxicație de fum. 

4 persoane care acuzau probleme respiratorii au fost evaluate la fața locului și au refuzat transportul la spital.
După ce pacienții sunt stabilizați și evaluați la Unitatea Funcțională de Arși Floreasca și la Unitatea Funcțională Bagdasar-Arseni, specialiștii vor decide abordarea terapeutică și, în funcție de situația pacienților, aplică prevederile OMS 2063/2020 (întrunesc comisia în vederea transferului în centre de arși).

În acest moment, prioritatea echipelor medicale o reprezintă stabilizarea și evaluarea pacienților în vederea stabilirii conduitei terapeutice și a oportunității transferului.

 

Știrea inițială:

Un incendiu a izbucnit la o hală de reciclare din Popești Leordeni, Ilfov. În urma incendiului, 10 persoane au fost rănite și au fost transportate la spital.

Dintre acestea, șase au suferit arsuri, iar patru persoane au fost intoxicate cu fum. Cinci persoane sunt intubate.

Pompierii au intervenit cu opt autospeciale de stingere și șapte autospeciale SMURD, după ce a luat foc un utilaj, iar apoi, flăcările s-au extins cu repeziciune.â

Potrivit Antena 3, cei arşi au suferit arsuri mari, pe 30-50% din suprafaţa corpului. La Spitalul Floreasca, vor ajunge trei răniţi: un ars şi doi intoxicaţi cu fum.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel