12 mai - Ziua Internațională a Asistenților Medicali. Legătura cu Florence Nightingale

Dana Lascu |
Data publicării:
Ziua Internațională a Asistenților Medicali. Foto: Pixabay
Ziua Internațională a Asistenților Medicali. Foto: Pixabay

Ziua Internațională a Asistenților Medicali este aniversată în întreaga lume, în fiecare an, pe 12 mai pentru a comemora asistenții medicali și profesia de asistent medical la nivel global. Ziua are o semnificație aparte, fiind aniversarea nașterii lui Florence Nightingale, o asistentă medicală engleză care a fost, de asemenea, reformator social.

Ziua Internațională a Asistenților Medicali este sărbătorită în întreaga lume pe 12 mai pentru a comemora asistenții medicali și profesia de asistent medical la nivel global. Ziua a fost aleasă pentru că este aniversarea nașterii lui Florence Nightingale, o asistentă medicală de origine engleză care a fost, de asemenea, reformator social.

Nightingale, care a devenit cunoscută în timp ce servea ca șef al asistentelor medicale în timpul războiului din Crimeea, este creditată pentru stabilirea pilonilor asistenței medicale moderne. Ea a dat asistenței medicale o reputație favorabilă și a devenit o icoană a culturii victoriene.

Ziua Internațională a Asistenților Medicali a fost sărbătorită de Consiliul Internațional al Asistenților Medicali (ICN) din 1965.

Cu aproape doisprezece ani înainte, Dorothy Sutherland, un oficial al Departamentului Sănătății, Educației și Asistenței Sociale din SUA, a propus președintelui

SUA de atunci să proclame „Ziua asistenților medicali”. Cu toate acestea, propunerea nu a fost aprobată.

Aproape 20 de ani mai târziu, în ianuarie 1974, 12 mai a fost aleasă ca zi pentru a sărbători aniversarea nașterii Florence Nightingale. 

Semnificaţie aparte în pandemia COVID-19

Ziua internațională a asistenților medicali are acum o semnificație mai mare ca niciodată din cauza pandemiei COVID-19. Asistenții medicali lucrează neobosit pentru a trata pacienții și au devenit coloana vertebrală a spitalelor și a sistemelor de sănătate din întreaga lume.

Ziua a fost creată, astfel încât să putem onora și aduce un omagiu tuturor asistenților medicali din întreaga lume care au făcut și fac o treabă incredibilă pentru a menține oamenii sănătoși.

Asistentele au un rol extrem de important și sunt responsabile pentru îndeplinirea mai multor sarcini la locul de muncă: administrează medicamente pacienților, scriu planurile de îngrijire, ajută la evaluări și teste și organizează transfuzii de sânge.

De asemenea, păstrează dosarele pacienților, formează alte asistente și organizează personalul pentru a menține un mediu de lucru prietenos și eficient în spitale și clinici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel