12 mai - Ziua Internațională a Asistenților Medicali. Legătura cu Florence Nightingale

Dana Lascu / 12 mai 2021 / 13:10
Ziua Internațională a Asistenților Medicali. Foto: Pixabay
Ziua Internațională a Asistenților Medicali. Foto: Pixabay

Ziua Internațională a Asistenților Medicali este aniversată în întreaga lume, în fiecare an, pe 12 mai pentru a comemora asistenții medicali și profesia de asistent medical la nivel global. Ziua are o semnificație aparte, fiind aniversarea nașterii lui Florence Nightingale, o asistentă medicală engleză care a fost, de asemenea, reformator social.

Ziua Internațională a Asistenților Medicali este sărbătorită în întreaga lume pe 12 mai pentru a comemora asistenții medicali și profesia de asistent medical la nivel global. Ziua a fost aleasă pentru că este aniversarea nașterii lui Florence Nightingale, o asistentă medicală de origine engleză care a fost, de asemenea, reformator social.

Nightingale, care a devenit cunoscută în timp ce servea ca șef al asistentelor medicale în timpul războiului din Crimeea, este creditată pentru stabilirea pilonilor asistenței medicale moderne. Ea a dat asistenței medicale o reputație favorabilă și a devenit o icoană a culturii victoriene.

Ziua Internațională a Asistenților Medicali a fost sărbătorită de Consiliul Internațional al Asistenților Medicali (ICN) din 1965.

Cu aproape doisprezece ani înainte, Dorothy Sutherland, un oficial al Departamentului Sănătății, Educației și Asistenței Sociale din SUA, a propus președintelui

SUA de atunci să proclame „Ziua asistenților medicali”. Cu toate acestea, propunerea nu a fost aprobată.

Aproape 20 de ani mai târziu, în ianuarie 1974, 12 mai a fost aleasă ca zi pentru a sărbători aniversarea nașterii Florence Nightingale. 

Semnificaţie aparte în pandemia COVID-19

Ziua internațională a asistenților medicali are acum o semnificație mai mare ca niciodată din cauza pandemiei COVID-19. Asistenții medicali lucrează neobosit pentru a trata pacienții și au devenit coloana vertebrală a spitalelor și a sistemelor de sănătate din întreaga lume.

Ziua a fost creată, astfel încât să putem onora și aduce un omagiu tuturor asistenților medicali din întreaga lume care au făcut și fac o treabă incredibilă pentru a menține oamenii sănătoși.

Asistentele au un rol extrem de important și sunt responsabile pentru îndeplinirea mai multor sarcini la locul de muncă: administrează medicamente pacienților, scriu planurile de îngrijire, ajută la evaluări și teste și organizează transfuzii de sânge.

De asemenea, păstrează dosarele pacienților, formează alte asistente și organizează personalul pentru a menține un mediu de lucru prietenos și eficient în spitale și clinici.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy