3 concepții greșite despre gestionarea stresului pe care nu mai trebuie să le crezi

Angela Sabău |
Data publicării:
Stresul cronic
Stresul cronic

Când vine vorba de stres, oamenii consideră, în general, că trebuie să îl elimine din viața lor. Iată trei concepții greșite despre stres.

Stresul este o afecțiune care apare din cauza presiunii excesive din exterior (fie că e vorba de muncă, familie etc), a programelor strânse și a neliniștii. Acest lucru duce la multe alte condiții, cum ar fi epuizarea, oboseala etc., împreună cu alte probleme de sănătate, precum și probleme cu somnul.

Există mai multe modalități de a face față și de a vă reduce stresul. Dar înainte de aceasta, trebuie să renunțați la concepțiile greșite despre gestionarea stresului. Există anumite lucruri din cauza cărora oamenii nu sunt capabili să gestioneze corect stresul.

Iată care sunt concepții greșite despre gestionarea stresului:

 - Gestionarea stresului are ca scop eliminarea stresului

Acesta este cel mai frecvent lucru pe care oamenii îl spun ca sfat. „Elimină complet stresul”. Dar pentru anumite situații, stresul este de fapt bun, deoarece vă împinge să vă atingeți obiectivul. Și, de asemenea, nu este posibil să elimini toate lucrurile stresante din viața ta. Deci, abordarea mai bună este aceea că accepți stresul ca parte a vieții și apoi încerci să controlezi reacțiile. Mai târziu, faci strategii pentru acele lucruri care nu pot fi eliminate.

 - Atitudinea corectă nu te va face niciodată să te simți stresat

Oamenii cred că există o diferență între o persoană stresată și o persoană calmă și senină. Greșesc. Dacă nu poți simți stresul și poți rămâne calm, fără tensiune, atunci nu vă va fi posibil să recunoști și să gestionezi stresul. Lucrurile se vor înrăutăți. Este foarte normal să te stresezi, dar încearcă să ai o atitudine pozitivă față de provocare. Și ai grijă de sănătatea ta când te stresezi.

 - Tehnicile corecte vor face să dispară tot stresul

Exercițiile fizice, yoga, meditația și gândirea pozitivă pot reduce cu siguranță nivelul de stres, dar nimic nu poate elimina în totalitate stresul. Atunci când oamenii cred că metodele menționate mai sus le vor elimina complet stresul, îl consideră o problemă gravă de sănătate după ce se stresează pentru o dată. Îi vei face față în viața ta, așa că acceptă-l cu o atitudine pozitivă. Și fă exerciții și meditație pentru a îl reduce într-o oarecare măsură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel