4 efecte ale ceaiului de ROINIȚĂ. Ideal pentru sănătatea FEMEILOR

Anisia Nica |
Data actualizării: | Data publicării:
4 efecte ale ceaiului de roinita FOTO: Unsplash @victor serban
4 efecte ale ceaiului de roinita FOTO: Unsplash @victor serban

Ce efecte terapeutice are consumului ceaiului de roiniță? De ce ar trebui să fie băut în special de femei?

Roinița (Melissa officinalis) este o plantă folosită în diverse zone ale lumii datorită proprietăților medicinale pe care le are. În medicina tradițională, roinița a fost și este utilizată pentru afecțiunile sistemului nervos, având beneficii uimitoare asupra capacității cognitive. Planta întărește sistemul nervos și rezistența la stres, iar studiile medicale arată că efectele sale nu se opresc aici. 

Reduce stresul

Roinița este un sedativ natural, calmează și reduce stările de anxietate. Ceaiul de roiniță poate fi consumat cu succes în perioadele stresante, iar healthline arată că 300mg de suplimente pe bază de roiniță, de două ori pe zi, pot fi un real ajutor pentru eliberarea tensiunii psihice și inducerea stării de relaxare.

Mai mult decât atât, un studiu din 2021 arată că roinița ameliorează schimbările de dispoziție, crește starea de spirit și îmbunătățește performanțele cognitive.

Vezi și: Mersul desculț prin iarba, efecte NEȘTIUTE. Cum controlează GLICEMIA și cum ne ÎMBOLNĂVEȘTE deconectarea de la natură

Sănătatea femeilor

Ceaiul de roiniță are efecte deosebite pentru sănătatea femeilor. Acesta ajută atât la ameliorarea durerilor din perioada menstruației, cât și la reducerea simptomelor din perioada menopauzei.

Un alt articol științific din anul 2021 demonstrează legătura directă dintre consumul produselor pe bază de roiniță și reducerea insomniilor din perioada menopauzei la femei. Din acest motiv, ceaiul de roiniță este recomandat pentru creșterea calității vieții în momentele de schimbări hormonale. Mai multe remedii naturiste pentru simptomele menopauzei poți găsi aici: 4 plante MINUNE în perioada MENOPAUZEI

Efect antimicrobian

Roinița are proprietăți antimicrobiene, reduce încărcătura bacteriană și are efect antiviral. Există cercetări care demonstrează efectul benefic al consumului de roiniță la pacienții infectați cu virusul herpetic. 

Ceaiul de roiniță poate fi consumat cu încredere în răceli, gripe și alte stări asemănătoare. Acesta hidratează, crește pofta de mâncare, calmează și grăbește procesul de vindecare.

Sănătatea sistemului digestiv

Majoritatea ceaiurilor medicinale au efecte pozitive asupra aparatului digestiv. Ceaiul de roniță face și el parte din această categorie, iar medicalnewstoday arată că planta are proprietăți calmante și ajută la reducerea disconfortului digestiv din patologiile gastrointestinale. 

Totodată, roinița este bogată în antioxidanți, reduce efectele stresului oxidativ și intervine în creșterea calității vieții celor care se luptă cu boli cronice.

Vezi și: Tratează natural COLITA. 4 plante cu efect antiinflamator

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Știrile zilei în sănătate

16 apr 2024, 16:50
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel