5 moduri să te trezești dimineața fără să bei cafea

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Dimineața, ca să te trezești, ieși la soare pe balcon. Foto: Pixabay
Dimineața, ca să te trezești, ieși la soare pe balcon. Foto: Pixabay

Cafeaua pare a fi antidotul preferat dimineața de majoritatea somnoroșilor. Dar dacă vreți să vă energizați dimineața fără a consuma cofeină, iată cinci lucruri care vă vor ajuta:

1. Faceți un duș rece dimineața: vă poate crește vigilența, îmbunătăți circulația sângelui și reduce stresul. Expunerea la apă rece te face să respiri profund (ca răspuns la frig), crescând astfel aportul de oxigen din organism. Cu mai mult oxigen, ritmul cardiac crește, sângele circulă mai repede în tot corpul și asta te va face să te simți energizat.

2. Faceți exerciții. Antrenamentele de dimineață vă dau energia de care aveți nevoie toată ziua. Exercițiul fizic eliberează endorfine care promovează claritatea mentală și o atenție sporită.De asemenea, la micul dejun puteți gusta ceva ușor, cum ar fi banane, pâine prăjită sau un castron mic cu fulgi de ovăz.

3. Ieșiți afară. Treziți-vă și ieșiți afară timp de cel puțin cinci - zece minute. Lumina reglează ceasul biologic al corpului, semnalând creierului că este timpul să vă mișcați. Expunerea la lumina soarelui poate ajuta, de asemenea, la creșterea serotoninei, un hormon care ne face să ne „simțim bine” produs în creier.

4. Beți apă. Consumul de apă rece imediat după trezire poate stimula hormonul adrenalinei, care accelerează inima și crește fluxul de sânge către creier.
Apa ajută, de asemenea, la îmbunătățirea hidratării naturale care apare în timpul somnului. Ar fi bine să beți cel puțin două pahare de apă când vă treziți, pe stomacul gol. 

5. Ascultați muzică. Muzica ajută creierul să elibereze dopamina, principalul neurotransmițător de la nivelul sistemului nervos, o substanță care transmite informația între neuronii creierului. Asta vă va trezi, vă va face să vă simțiți bine, cu atât mai mult cu cât dopamina pare să joace un rol și în motivație. Alegeți melodii cu versuri pozitive care au un ritm puternic de bas sau tobe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel