Experiment: 500 de milioane de țânțari modificați genetic au fost eliberați în Florida

DCMedical Team / 02 mai 2021 / 11:46
Țânțarii transmit diferite boli
Țânțarii transmit diferite boli

O companie de biotehnologie a eliberat 500 de milioane de țânțari modificați genetic în Florida, iar locuitorii sunt indignați.

O companie britanică de biotehnologie numită Oxitec va elibera jumătate de miliard de țânțari modificați genetic, proiectați pentru a elibera populația locală de țânțari de-a lungul unei localități din Florida. Împerecherea și eliberarea insectelor modificate genetic pare ceva de domeniul științifico-fantasticului, însă se întâmplă deja în lumea noastră. La nivel local, unii sunt de acord cu ideea, dar alții se împotrivesc. Neînțelegerile s-au agravat, iar unii locuitori chiar au amenințat că vor distruge echipamentul companiei Oxitec.

Susținătorii spun că aceasta este o nouă modalitate de a scăpa de țânțarii enervanți și purtători de boli. Însă, alți locuitori sunt furioși pentru că ei consideră că Oxitec le-a forțat comunitatea să fie folosită pentru un experiment de editare genetică care nu a fost îndeajuns de mult verificat.

Află cum funcționează experimentul și ce urmăresc cercetătorii prin acest experiment, într-un material publicat pe DC NEWS.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy