Afecțiuni ale umărului: care sunt cele mai frecvente la tineri și de ce se preferă acum tratamentul chirurgical

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Durerea de umăr. Foto: Pixabay
Durerea de umăr. Foto: Pixabay

Medicul ortoped Liviu Ojoga a explicat la Interviurile D Medical și DC News care sunt cele mai frecvente tipuri de afecțiuni ale umărului, când vine vorba despre tineri.

Medicul Liviu Ojoga a explicat la Interviurile DC News și DC Medical care sunt cele mai frecvente afecțiuni ale umărului a tineri și de ce primesc, în general, tratament chirurgical. 

„Cele mai frecvente afecțiuni ale umărului la tineri sunt de departe instabilitățile: luxațiile recidivante de umăr, care încep cu o primă luxație care, de cele mai multe ori este tratată ortopedic, este redusă și imobilizată timp de 30 de zile într-o orteză tip dessault, urmată de recuperare.

Sanador

Mai nou, în ultimii ani, s-a discutat și în clinicile de patologie sportivă toți pacienții sportivi de competiție primesc un tratament chirurgical la prima luxație, în ultima perioadă, dar există după luxațiile tratate ortopedic inițial, există șansa ca ele să recidiveze, ceea ce poartă denumirea de luxație recidivantă de umăr”, a explicat medicul.

Aflați mai multe detalii despre acest subiect în materialul video atașat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel