Alte loturi de înghețate retrase de ANSVSA. Motivul

Adisa Codruț |
Data publicării:

Mai multe sortimente cu înghețată au fost restrase de la comercializare din mai multe rețele de supermarketuri din pricina substanțelor toxice conținute.

Mai multe loturi de înghețată au fost retrase de la comercializare din supermaketuri din România. Motivul: acele sortimente de înghețată conțin oxid de etilenă în aditivul utilizat - guma de carruba.

"Pentru a afla care sunt sortimentele, intraţi pe site-ul ANSVSA. Acolo sunt poze cu loturile de îngheţată în care s-a identificat etilena. Ele nu mai există pe rafturi în acest moment, dar există posibilitatea ca românii să aibă aceste sortimente de îngheţată în frigider şi recomandăm să le distrugă sau să le returneze de îndată", a spus Mihai Ponea, director ANSVSA, potrivit Antena 3.

Care sunt sortimentele de înghetată retrase puteți vede AICI, pe site-ul ANSVSA, la lista produselor rechemate.

Desertul cu miez de bezea este vândut într-un mare lanț de magazine, în Bacău, Constanța şi Bucureşti. Cei care au cumpărat produsul din lotul afectat pot merge la magazin să-și primească banii înapoi. „Dacă ați achiziționat aceste produse, vă rugăm să nu le consumați și vă așteptăm la Serviciul Clienți în orice magazin Cora, pentru returnarea și rambursarea acestora. Chiar dacă nu mai dețineți bonul fiscal care să ateste cumpărarea acestor produse, veți primi contravaloarea acestora”, este anunțul postat de Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Motivul pentru care desertul a fost retras este prezenţa oxidului de etilenă peste limita admisă legal. De curând, compania Mars a rechemat mai multe loturi de îngheţată Bounty, Snickers şi Twix, din cauza prezenţei oxidului de etilenă într-un ingredient produs de unul dintre furnizorii companiei, la niveluri mai mari decât cele permise de legislaţia UE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel