Antiinflamatoarele, utile sau dăunătoare: condiția care face diferența

Angela Sabău |
Data publicării:
Aspirina
Aspirina

Antiinflamatoarele nesteroidiene (precum aspirina), sunt administrate adesea în boli inflamaltorii, precum și în COVID-19. Un nou studiu arată că antiinflamatoarele nesteroidiene ar putea fi, pe cât de utile, pe atât de dăunătoare. Depinde de momentul în care este administrat.

Noi cercetări arată că medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) au redus atât răspunsurile anticorpilor, cât și răspunsurile inflamatorii la infecția cu SARS-CoV-2, în studiile făcute pe șoareci. Studiul apare săptămâna aceasta în Journal of Virology, o publicație a Societății Americane de Microbiologie.
Cercetarea este importantă, deoarece „AINS sunt, fără îndoială, cele mai frecvent utilizate medicamente antiinflamatoare”, a declarat cercetătorul principal Craig B. Wilen, profesor asistent de medicină de laborator și imunologie, Școala de medicină a Universității Yale.

În plus față de administrarea de antiinflamatoare pentru afecțiuni cronice, cum ar fi artrita, oamenii le iau „pentru perioade mai scurte de timp în timpul infecțiilor și [în timpul] inflamației acute, așa cum s-a experimentat cu COVID-19 și pentru efectele secundare ale vaccinării, cum ar fi durerea, febra și stare de rău ", a spus dr. Wilen. „Lucrarea noastră sugerează că meloxicamul cu AINS diminuează răspunsul imun la infecția cu SARS-CoV-2.”
Cercetarea sugerează, de asemenea, că consecințele utilizării AINS în timpul infecției naturale și vaccinării ar trebui evaluate la om, a spus dr. Wilen. Aceste date există probabil, în special în studiile clinice pentru vaccinuri, așa că ar trebui exploatate pentru a vedea dacă produce răspunsuri la anticorpi, la oameni.

Momentul administrării face diferența

„Administrarea de AINS în timpul COVID-19 ar putea fi dăunător sau benefic, în funcție de momentul administrării”, a spus dr. Wilen. „Potentul antiinflamator, dexametazona (nu un AINS), este în detrimentul bolnavilor de COVID-19, atunci când este luat mai devreme în infecție, dar este benefică atunci când este administrată în etapele ulterioare ale bolii COVID-19”, a spus dr. Wilen.
În mod similar, activitatea antiinflamatoare AINS ar putea fi dăunătoare la începutul infecției cu SARS-CoV-2, deoarece în acest stadiu, inflamația este de obicei utilă. Aceasta se schimbă în etapele ulterioare ale COVID-19, în special dacă pacientul suferă o inflamație intensă cunoscută sub numele de furtună de citokine. O furtună de citokine este un răspuns imun al compușilor inflamatori care apare adesea la pacienții cu COVID-19, poate duce la complicații care fac necesară internarea la terapie intensivă și chiar moartea.

Poate reduce anticoropii

O reducere a anticorpilor neutralizanți cauzată de AINS ar putea fi benignă sau ar putea afecta capacitatea sistemului imunitar de a lupta împotriva bolii în primele etape ale infecției. De asemenea, ar putea reduce amploarea și / sau durata protecției împotriva infecției naturale sau a vaccinării, a spus dr. Wilen.
Motivația inițială de a investiga efectul AINS asupra COVID-19 „a fost un fir de twitter, sugerând că AINS nu ar trebui utilizate în timpul COVID-19”, a spus dr. Wilen. „Acest lucru ni s-a părut suspect, așa că am vrut să investigăm”.
Dr. Wilen și echipa sa s-au așteptat ca AINS să nu aibă niciun efect asupra infecției virale, ceea ce s-a dovedit a fi corect și au crezut că AINS nu vor afecta în mod semnificativ răspunsul anticorpilor la infecția naturală. „De fapt, inițial nici nu ne-am uitat cu atenție la răspunsul anticorpilor, deoarece nu ne-am așteptat ca acesta să fie modificat de AINS. Acest lucru s-a dovedit a fi greșit”, a spus dr. Wilen.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel