Aparatul de aer condiționat, cum îl alegi și unde e bine să îl montezi

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Aer condiționat     FOTO: RelaxingWhiteNoise.com
Aer condiționat FOTO: RelaxingWhiteNoise.com

Când alegeți un aparat de aer condiționat gândiți-vă câte camere aveți, cum comunică acestea între ele, dar și care este suprafața casei.

Pe aceste temperaturi caniculare, un aparat de aer condiționat este mai mult decât binevenit. Dacă locuința voastră are mai multe camera, vedeți cum acestea comunică între ele întrucât holul și ușile influențează cum va circula aerul rece în casă.

Dacă ai un apartament amenajat în stil open space, atunci măsoară doar suprafața camerelor și comandați tipul de aparat potrivit. Ar fi bine să luați în calcul și dimensiunile ferestrelor deoarece în zilele caniculare apare efectul de seră și temperaturile din casă cresc mult.

Trebuie să aveți grijă și unde montați aparatul în așa fel încât aerul condiționat să nu vă bată în cap. Să nu poziționați aparatul e aer condiționat pe hol cu gândul că va răcori toate camerele deoarece nu se va întâmpla asta.

Unitatea externă a aparatului de aer condiționat trebuie făcută astfel încât distanța dintre aceasta și perete să fie de 10-15 cm. Astfel, circulația aerului se face mai ușor și răcirea condensatorului va fi mai eficientă. Apoi, traseul frigorific nu trebuie să se facă prin structura de rezistență a clădirii. Mai mult, trebuie să asiguri și o pantă minimă pentru tubul de evacuare a condensului, însă dacă acest lucru nu este posibil ia în considerare folosirea unei pompe de condens, cumsa.ro.

Agustín Fernández Villar, coordonator al Spitalului de Urgență Quirónsalud Madrid, susține că temperatura ideală la care trebuie să setăm aerul condiționat este între 20 și 22 de grade. Setata greșit, acest aparat poate duce la uscarea căilor respiratorii și de aici la o serie de afecțiuni precum rinită, sinuzită, probleme cu faringele și chiar, uneori, pneumonie. Experții mai spun că diferența de temperatură dintre exterior comparativ cu interiorul clădirilor sau vehiculelor mărește posibilitatea de a ne îmbolnăvi, potrivit DC News.

Aerul condiționat a devenit indispensabil în perioada de caniculă, însă medicii atrag atenția asupra bolilor pe care acesta ni le poate provoca. Aerul condiţionat nu ne afectează viaţa dacă suntem sănătoşi, însă poate reactiva o problemă mai veche de sănătate şi care nu a fost tratată. Nu în ultimul rând, aparatul de aer condiţionat trebuie curăţat anual, pentru a nu declanşa rinite alergice din cauza prafului, recomandă medicul ORL Remus Mihalcea la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel