Experți din Noua Zeelandă cer predictori de risc diferiți pentru AVC și atac de cord

Adisa Codruț |
Data publicării:
Accident vascular cerebral
Accident vascular cerebral

Cercetători din Noua Zeelandă susțin, conform unui studiu, că ar fi nevoie de predictori separați ai riscului de AVC și atac de cord.

Oameni de știință de la universitățile Victoria din Wellington, și din Auckland, Noua Zeelandă, susțin că ar fi nevoie de predictori separați ai riscului de accident vascular cerebral și atac de cord pentru a îmbunătăți înțelegerea celor cu risc. Aceștia consideră că ar fi necesare ecuații de risc separate pentru a ajuta persoanele în vârstă să înțeleagă mai bine cum să își reducă riscul de accidente vasculare cerebrale și atacuri de cord.

Bolile cardiovasculare sunt o cauză principală de deces și pierdere a sănătății la persoanele în vârstă, iar riscul crește odată cu vârsta. Ecuațiile actuale ale riscului bolilor cardiovasculare prezic probabilitatea unui set combinat de rezultate, cum ar fi infarct letal și non-fatal, accident vascular cerebral, precum și alte afecțiuni, cum ar fi angina pectorală, în următorii cinci ani.

Mulți participanți nu și-au dat seama că scorul de risc al bolilor cardiovasculare a inclus și riscul de accident vascular cerebral, o boală pe care au găsit-o mai îngrijorătoare decât un atac de cord.

”Mulți au crezut că un atac de cord este tratabil cu stenturi sau un bypass - se întâmplă și apoi este fixat, sau cel puțin provoacă mai puțină dependență sau o moarte mai rapidă. Un accident vascular cerebral a fost perceput diferit - mulți au văzut impactul acestui lucru asupra altor membri ai familiei. Au fost conștienți că acest lucru le poate reduce mobilitatea și independența și au simțit că pot deveni o povară pentru familia lor”, susțin cercetătorii.

În plus, mulți dintre participanții la studiu nu știau că bolile cardiovasculare pot fi prevenibile prin medicamente.

”Sugerăm o abordare mai individualizată poate ajuta oamenii să-și înțeleagă propriile riscuri mai clar și să le împuternicească să facă modificări ale stilului de viață pentru a-și reduce riscul, precum și să ia în mod regulat medicamente preventive", spune dr. Denise Taylor de la Universitatea la Auckland, potrivit medicalxpress.

Experți din Noua Zeelandă susțin că există ”o nepotrivire între limbajul și instrumentele pe care medicii de familie le utilizează în ceea ce privește riscul de BCV - ar putea să-l descrie ca tensiune arterială sau hipertensiune arterială, de exemplu, fără a le spune oamenilor cu adevărat ce înseamnă asta sau care sunt riscurile pe termen lung.”.

Studiul științific poate fi consultat AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel