Avertisment legat de al cincilea val COVID. RECOMANDAREA directorului Institutului Robert Koch

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Test coronavirus    Foto: pexels.com
Test coronavirus Foto: pexels.com

Directorul Institutului Robert Koch din Germania, Lothar Wieler, spune că țara sa va fi lovită de valul 5 COVID dacă nemții nu se vaccinează în procente mai mari.

Lothar Wieler, directorul Institutului Robert Koch, organismul responsabil cu controlul bolilor în statul nemțesc, susține că Germania va fi afectată și de al cincilea val COVID. "Dacă reducerea la minimum a contactelor sociale şi creşterea ratelor de vaccinare nu vor îmbunătăţi semnificativ situaţia, modelele actuale sugerează că ne vom confrunta şi noi cu al cincilea val de infecţii", a spus directorul Institutului Robert Koch, Lothar Wieler.

Momentan, Germania se luptă cu valul patru a pandemiei COVID, val caracterizat drept ”o urgenţă naţională” de Lothar Wieler, microbiolog de profesie. Acesta mai susține că situația din această iarnă este influențată de acțiunile oamenilor din prezent și că populația ar fi bine să evite adunările mari şi evenimentele din spaţii închise.

Specialistul a îndemnat oamenii să se vaccineze. ”Vaccinul este calea de ieşire din pandemie", a declarat directorul Wieler. 

Organismul german pentru controlul bolilor din Germania propune ca cel puţin 85% dintre persoanele cu vârsta între 12 şi 59 de ani şi 90% dintre persoanele de 60 de ani şi peste această vârstă ar trebui să fie vaccinate cu schema completă. Comentariile lui Lothar Wieler sunt similare cu cele ale directorului comitetului consultativ pentru vaccinare (Stiko) din Germania. Preşedintele Stiko, Thomas Mertens, a declarat pentru Redaktionsnetzwerk Deutschland că al cincilea val de cazuri este posibil. "Cât de puternic va fi depinde în mare măsură de cât de mulţi oameni se vaccinează şi fac rapelul", a spus el, arată Agerpres.

Germania a transferat joi, în străinătate, primii pacienți cu COVID-19 după ce valul al patrulea al pandemiei a umplut secțiile de ATI ale spitalelor. Deși până acum s-a opus obligativității, cancelarul Angela Merkel s-a opus obligativității vaccinării, guvernul și și autoritățile din landuri vor să impună vaccinarea obligatorie în spitale și cămine de bătrâni. Germania a transferat în străinătate primii pacienți COVID-19 în timp ce al patrulea val al pandemiei pune o mare presiune pe sistemul său sanitar, care deși are secții de ATI bine echipate se confruntă cu problema personalului medical insuficient. Germania a înregistrat joi peste 65.000 de noi cazuri de COVID-19, un nou record zilnic. 

Circa 100 din cele 400 de districte ale Germaniei mai aveau joi un singur pat liber la ATI, iar alte aproximativ 50 niciunul. Deși numărul pacienților COVID-19 internați la terapie intensivă, circa 3.400 în prezent, este mai mic decât cel înregistrat în perioada de vârf a valului trei, când a ajuns la 5.700, personalul insuficient a determinat o diminuare a capacităților secțiilor de ATI și a numărului de paturi disponibile. Situația este gravă în special în landurile Bavaria și Baden-Württemberg. „Serviciile sanitare sunt saturate, intervențiile chirurgicale care nu sunt necesare trebuie amânate, incidența crește și în fiecare zi se anunță cifre record de infectări”, rezumă situația într-un comunicat comun Crucea Roșie din Bavaria și alte organizații.

„Actuala saturație a secțiilor de ATI și a serviciilor de urgență, cauzată în bună parte de pacienții nevaccinați, face ca situația să fie în mod clar dramatică. Există bolnavi în stare gravă și cazuri urgente ce trebuie transferate la spitale aflate la mare distanță”, remarcă șeful Crucii Roșii bavareze, Theo Zellner, arată Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel