Bebelușul înecat la botez A MURIT. Reacția BOR

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:
Bebeluș
Bebeluș

Bebelușul de șase săptămâni care ar fost scufundat la slujba de botez, după care a ajuns în stare gravă la spital, a murit.

Bebelușul de numai șase săptămâni a fost dus la biserică pentru a fi botezat, duminică, la biserica „Constantin și Elena” din municipiul Suceava. Conform tradiției, preotul l-a scufundat de mai multe ori în apă, astfel că bebelușul a inspirat foarte multp apă.

Potrivit unor surse din cadrul Bisericii, copilul a plâns atunci când a fost scos din cristelniţă, iar probleme au apărut în momentul în care preotul îl dădea cu mir.

Familia s-a speriat în momentul în care copilul nu a mai plâns, nu a tuşit şi nici nu a mai respirat, după ce a fost scos de preot din cristelniţă. Speriaţi, oamenii au sunat la numărul unic de urgenţă 112.

La faţa locului a intervenit un echipaj SMURD. La sosirea medicilor, bebeluşul era în stop cardio-respirator, astfel că medicii au fost nevoiţi să îl resusciteze.

Micuţul a fost transportat de urgenţă la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Suceava, acolo unde a fost internat pe Secţia de Terapie Intensivă, în stare gravă.

Reacția BOR

 

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a transmis condoleanțe familiei îndurerate.

"În primul rând, inclusiv în numele instituției pe care o reprezint, exprim sincere condoleanțe familiei care a pierdut, în cursul dimineții de astăzi (n.r. - luni, 1 februarie), copilașul. Este un caz tragic, care, firește, va trebui anchetat. Tot ce pot să vă spun, în ritualul botezului în Biserica ortodoxă română, în mod ideal și în condiții normale, se face prin întreită scufundare, care durează cât o fracțiune de secundă, dar ceea ce vreau să spun și acest lucru va trebui verificat inclusiv în ancheta pe care o vor face autoritățile bisericești din Arhiepiscopia Sucevei, această scufundare, chiar dacă durează doar o fracțiune de secundă, se face nu oricum. Să nu ne imaginăm că bebelușul se scufundă în apă fără o anumită tehnică, de acoperire a nărilor. Este o tehnică pe care un preot experimentat o folosește întodeauna, își pune mâna dreaptă pe fața copilașului, care, fiind foarte mică, poate fi cuprinsă în palmă, astupându-i nările, gura și urechile. În felul acesta se scufundă copilașul în cristelniță, pentru a nu înghiți apă.", a precizat Vasile Bănescu la Antena 3.  

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel