Belgia, primul deces cauzat de coronavirus: pacientul avea 90 de ani

Adisa Codruț |
Data publicării:
Teste Covid-19
Teste Covid-19

Belgia a înregistrat primul deces cauzat de infecția cu coronavirus. Este vorba despre un pacient de 90 de ani.

Un pacient în vârstă de 90 de ani a murit în Belgia din cauza infectării cu noul coronavirus, primul deces din această ţară asociat cu epidemia de COVID-19, au anunţat miercuri autorităţile. „În ciuda calităţii îngrijirilor oferite de echipele medicale, un pacient de 90 de ani a decedat”, a declarat Maggie de Block, ministrul federal al Sănătăţii, într-un comunicat comun transmis alături de responsabilul omolog al oraşului Bruxelles.

Cei doi oficiali au prezentat condoleanţe apropiaţilor victimei şi au lăudat eforturile echipelor medicale care s-au ocupat de acest pacient într-o unitate medicală din capitala belgiană, notează agerpres.ro. Potrivit celui mai recent bilanţ, comunicat marţi dimineaţă, în Belgia au fost confirmate 267 de cazuri de infectare.
„Nu există o creştere exponenţială a numărului de cazuri”, a mai menţionat ministrul federal al Sănătăţii, subliniind totodată că afecţiunea are o răspândire „locală” pe teritoriul belgian şi că „noi cazuri urmează să fie depistate în zilele ce vor urma”.

Premierul Belgiei, Sophie Wilmes, a anunţat marţi seară noi măsuri pentru gestionarea propagării COVID-19 în această ţară. Şcolile rămân deschise, dar excursiile şcolare sunt sistate. Guvernul recomandă totodată interzicerea evenimentelor în spaţii închise la care participă mai mult de 1.000 de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel