Blândețea de sine: ce este și ce să faci să menții sentimentul de blândețe în interiorul tău

Larisa Opaiț |
Data publicării:
Blândețea de sine - Foto: Freepik @wayhomestudio
Blândețea de sine - Foto: Freepik @wayhomestudio

Blândețea de sine, arta de a fii blând cu tine. Cum să-ți menții sentimentul de blândețe în interiorul tău.

Mulți dintre noi avem o voce critică internă puternică, care ne judecă constant și ne subminează încrederea în sine. 

A fi blând nu înseamnă să dai dovadă de slăbiciune, ci înseamnă să te comporţi cu bunătate şi amabilitate.

Ce este blândețea de sine

Ce ascund pastilele de slăbit și suplimentele alimentare. Alungulesei: O păcăleală pe termen scurt! Creierul alege întotdeauna varianta cea mai ușoară, lipsită de efort

Blândețea de sine este un concept psihologic profund și spiritual care implică dezvoltarea compasiunii, acceptării și iubirii față de propria persoană. 

De multe ori, suntem critici duri cu noi înșine, ne punem presiune, ne judecăm și ne comparăm cu alții deoarece asta am văzut cel mai des încă din copilărie sau așa ni s-a arătat. 

În acest articol, vom explora importanța blândeții de sine și vom oferi câteva strategii practice pentru a o implementa în viața ta, pentru a te sprijini pe parcursul călătoriei tale de creștere personală și fericire.

Blândețea de sine se referă la abilitatea de a trata cu compasiune și acceptare propria persoană, incluzând atât aspectele pozitive, cât și cele negative.

Este o atitudine de a fi îngăduitor și amabil cu sine, indiferent de imperfecțiunile sau eșecurile pe care le întâmpinăm. Blândețea de sine este esențială pentru starea noastră de bine emoțională și pentru dezvoltarea unei imagini sănătoase despre sine, potrivit psihologului Kristin Neff. 

Aceste critici interne ne pot afecta în multiple moduri, precum scăderea stimei de sine, creșterea anxietății și depresiei, precum și limitarea noastră în a ne atinge potențialul.

Este important să conștientizăm aceste gânduri critice și să lucrăm pentru a le înlocui cu un dialog intern mai blând și mai îngăduitor.

Începe prin a practica compasiunea față de sine pentru a implementa blândețea de sine în viața ta. Aceasta înseamnă să fii amabil și îngăduitor cu tine însuți în momentele dificile sau în fața greșelilor. Înlocuiește autojudecata cu autoîngrijire și înțelegere.

Componenta cheie a blândeții de sine

Ce salariu are un medic de familie dacă lucrează la țară. Ancuța Daisa: Poate să aibă și 2 puncte de lucru. I se acordă sporuri de zonă și sporuri de până la 100%

Acordă-ți permisiunea de a fi uman și de a avea momente de slăbiciune. Tratează-te pe tine însuți cu același nivel de compasiune pe care l-ai arăta unei persoane dragi.

O componentă cheie a blândeții de sine este acceptarea de sine. Învață să te accepți pe tine însuți așa cum ești, cu toate calitățile tale, atât cele pozitive, cât și cele negative. Încetează să te mai compari cu alții și să te critici pentru că nu îndeplinești anumite standarde nerealiste. Recunoaște că ești valoros, independent de realizările tale sau de ceea ce crezi că ar trebui să fii.

Pentru a integra blândețea de sine în viața ta, poți să dezvolți rutine și practici care te sprijină în acest sens. Meditația, jurnalul de recunoștință, exprimarea autocompasiunii în fața dificultăților, găsirea de activități care îți aduc bucurie și relaxare, îngrijirea de sine prin odihnă și un stil de viață sănătos. 

Fii consecvent în practicarea acestor activități și vei observa cum blândețea de sine devine o parte integrată din viața ta.

Blândețea de sine este un dar prețios pe care îl putem oferi nouă înșine. Prin cultivarea compasiunii și acceptării față de sine, putem sprijini fericirea, echilibrul emoțional și creșterea personală.

Horoscop medical. Bolile pe care le riști dacă ești zodia Gemeni: Este posibil să suferiți de asta

Începe să fii blând cu tine însuți și vei vedea cum această atitudine pozitivă se va răspândi și în relațiile tale cu ceilalți și în felul în care te raportezi la lumea din jurul tău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel