BRINZOLAMIDUM - prospect

DCMedical Team |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

BRINZOLAMIDUM - prospect. Acţiune: Antiglaucomatos; inhibă enzima anhidraza carbonică, cu scăderea secreţiei de umoare apoasă.

BRINZOLAMIDUM - prospect

Denumirea comercială: AZOPT

Prezentare: Picături oftalmice.

Indicații: Scăderea presiunii intraoculare crescute în: hipertensiune intraoculară, glaucom cu unghi deschis, ca monoterapie în caz de contraindicaţie sau ineficienţă a beta-blocantelor sau ca terapie adjuvantă la beta-blocante sau analogi de prostaglandină.

Contraindicații: Hipersensibilitate la oricare dintre componente sau la sulfonamide. Insuficeinț renală (IR) severă. Acidoză hipercloremică.

Atenție!: Nu se recomandă utilizarea produsului la pacienţi < 18 ani sau la pacienţi cu insuficiență hepatică (IH). Atenţie în cazul pacienţilor care poartă lentile de contact. Se recomandă monitorizarea atentă în alte cazuri de cornee compromisă (ex: la pacienţi cu diabet zaharat). Atenţie în cazul asocierii cu: ketoconazol, itraconazol, clotrimazol, ritonavir şi troleandomicină. Prudenţă în timpul sarcinii şi alăptării. Poate afecta capacitatea de a conduce maşina sau de a manipula utilaje.

Reacții adverse: Efecte oculare: înceţoşarea vederii, disconfort ocular, senzaţie de corp străin, hiperemie oculară, uscăciunea ochiului, durere oculară, hipersecreţii oculare, prurit ocular, keratită, blefarită, conjunctivită, cruste ale marginii pleoapelor, senzaţie de vâscozitate, keratopatie, foliculi conjunctivali, vedere anormală, eroziune corneană. Efecte sistemice: tulburarea percep[1]ţiei gustative, uscăciunea gurii, greţuri, dispepsie, dureri toracice, alopecie, reacţii de hipersensibilitate (dermatită), cefalee, parestezii caracterizate prin amorţirea extremităţilor şi furnicături, depresie, ameţeli, rinită, dispnee, faringită, bronşită, epistaxis, hemoptizie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel