Buzău: Trei contacţi direcţi ai femeii infectate cu coronavirus, izolaţi la domicliu sub supraveghere MAI

Adisa Codruț / 10 Martie 2020 / 07:59

Trei contacţi direcţi ai femeii de 73 de ani, din judeţul Buzău, în cazul căreia a fost confirmat coronavirusul - fiul, prietena acestuia şi fiul celei din urmă, au fost izolaţi la domiciliu sub supraveghere MAI, iar la Colegiul "B. P. Haşdeu", cursurile au fost suspendate cu o zi mai devreme.

"În cazul celor trei contacţi au fost prelevate probe în seara zilei de 9 martie şi trimise către Institutul 'Matei Balş' din Bucureşti. S-a decis izolarea acestora la domiciliu, sub supraveghere MAI, până la sosirea rezultatelor", au anunţat reprezentanţii Biroului de presă al Prefecturii Buzău.

Potrivit Agerpres, în cadrul unei şedinţe restrânse a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), s-a decis suspendarea cursurilor la Colegiul Naţional "B.P. Haşdeu" din municipiul Buzău începând de marţi, cu o zi mai devreme faţă de celelalte unităţi, deoarece unul dintre contacţii direcţi este elev al acestei unităţi de învăţământ, iar sub coordonarea DSP, Inspectoratul Şcolar Judeţean va dispune măsuri de dezinfectare la nivelul unităţii de învăţământ.

O femeie în vârstă de 73 de ani, din judeţul Buzău, sosită din oraşul italian Rimini pe 2 martie, a fost luată, pe 8 martie, cu izoleta şi internată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău, cu simptome specifice infectării cu noul coronavirus, febră şi vărsături, probele prelevate dovedind că este infectată cu acest virus.

 
Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy