Care este problema cu uscătoarele de mâini de la mall

Scutaru Cristina |
Data publicării:
Sindromul de canal carpian este o patologie frecvent întâlnită, mai ales la femei
Sindromul de canal carpian este o patologie frecvent întâlnită, mai ales la femei

Considerați că uscătoarele de mâini reprezintă o bombă pentru sănătate? Specialiștii lămuresc acest subiect.

Nu există motive reale de îngrijorare! Dr. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, a fost întrebat dacă aceste obiecte de care ne folosim - mai ales la mall - sunt periculoase. Specialistul a spus că, mai presus de orice, ar trebui să știm să ne spălăm corect pe mâini.

Uscătoarele de mâini sunt periculoase?

"Nu mi se pare așa de important cât de periculoase sunt uscătoarele de mâini. Mi se pare mai relevant spălatul corect pe mâini cu apă și săpun. Cred că este mai important să ne spălăm corect pe mâini decât să ne îngrijorăm de performanța uscătoarelor! Cea mai bună metodă pentru uscatul mâinilor este utilizarea prosopului de unică folosință, din hârtie, dar atunci când există... sigur că și un astfel de uscător este important să-l avem la dispoziție. Dacă mâna este spălată corect, atunci nici uscătorul nu este periculos", a zis Dr. Alexandru Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel