Ce se întâmplă dacă înghiți semințele de pepene roșu. Specialiștii explică

DCMedical Team |
Data publicării:
Efectele pe care le are pepenele roșu în organism. Foto: Pixabay
Efectele pe care le are pepenele roșu în organism. Foto: Pixabay

V-ați întrebat vreodată ce se întămplă dacă înghițiți semințele de pepene roșu? Câțiva specialiști explică ce beneficii pot aduce aceste semințe în organism și care este cel mai bun mod de a le consuma. 

Specialiști susțin că nu este niciun pericol dacă se se întămplă să consumi semințe de pepene roșu. Singurul „deranj” ar fi faptul că nu se vor digera, astfel că vor ieși din organism în aceeași formă în care au intrat. 

"Atunci când sunt consumate 100% crude - cu alte cuvinte, au încă învelișul negru pe ele - nu le digerați, ci mai degrabă trec întregi prin corpul dumneavoastră", spune dr Keri Gans, autoarea cărții The Small Change Diet.

Așadar, semințele de pepene vor ajunge în toaletă într-o zi sau două, la fel cum se întâmplă atunci când înghiți guma de mestecat.

Probleme digestive

Dacă aveți un sistem digestiv sensibil și consumați prea multe semințe de pepene roșu, specialiștii avertizează că există riscul să dezvoltați unele probleme de stomac, cum ar fi gaze sau balonare.

Citește continuarea pe Spectacola și află ce alte probleme creează, dar ș ce beneficii poate să aducă înghițirea semințelor de pepene roșu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel